Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A Bovarynénak mi az üzenete?

A Bovarynénak mi az üzenete?

Figyelt kérdés
2014. nov. 17. 16:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Hogy az arzénnel elkövetett öngyilkosság fájdalmas.
2014. nov. 17. 16:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyéni vélemény kell vagy az író konkrét üzenete? Mert az utóbbit nem tudom.

Amúgy számomra az, hogy romantikus lelkek ne olvassanak romantikus regényeket, mert sosem lesznek boldogok, valóságban olyan szerelem nem létezik, mint a könyvekben, tehát csak csalódottságot és örök hiányt fognak érezni, amit pótolhat akár egy-egy kaland, de erkölcsileg megfertőzi az embert.

2014. nov. 17. 19:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Teljesen egytértek a 2/2 válasszal. Még hozzátenném azt, hogy az író állítólag azt mondta: "Bovaryné én vagyok". Ezt értelmezve azt gondolom, hogy Flaubert mint író is vallott arról, hogy a romantikával szemben a realizmus útját akarja járni a továbbiakban.
2014. nov. 18. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!