Hogyan lehet megtanulni a törit?
Nekem a kedvenc tantárgyam a töri... És minden ami humán...
Nekem a töritanárom is jófej volt, karácsonykor írtunk egy röpdolgozatot, és az első két feladatban (3 feladat volt) megmondta a válaszokat, de csak azért, mert a 3-masok semmit nem tudtak... Amúgy nagyon könnyű volt...
Nekem a töri az elég könnyen megy/ment, 8-os vagyok, és a 12-es nővéremet korrepetálom, és én dolgozom ki neki az érettségi tételeit...
Akkor gondolom most az ókornál tarthatsz, valahol Hellásznál... Az könnyű anyag szerintem, meg kell tanulni fontosabb dátumokat, milyenek voltak a poliszok, görög-perzsa háborúk, Periklész, Drakón, demokrácia (démosz)... ez könnyű a középkorhoz képest, mikor a Habsburgok a Habsburgok ellen harcolnak, és az osztrák és a spanyol örökösödési háborúk meg a poroszok...
Ha gondolod, akkor segíthetek, csak mi kb. 2300 évvel előttetek tartunk (II. VH)...
A törit meg kell érteni, ha bemagolod, az teljesen felesleges, úgyis elfelejted pár napa alatt. Figyelj órán, kérdezz bele, ha valami nem világos, otthon pedig ülj le a könyved és a füzeted mellé, nyisd ki a térképet, fogj egy sorkiemelőt és olvasd át az anyagot. Közben figyelj is oda, hogy mit olvasol és emeld ki a lényeget a sorkiemelővel. Utána készíts magadnak külön vázlatot, amely a könyv és a vázlat anyagára együtt épül. FOntos, hogy a térképen is kövesd az eseményeket, mert szükséged lesz ilyen ismeretekre az érettségin.
Hidd el, hogy nem olyan meredek a dolog.
Töri tanárnő :)
a hellász nem annyira bonyolult kevés évszám van ott még...
oszd fel előszőr a teljes anyagot!
-demokrácia kialakulása athénban
-spárta államszervezete
- görög-perzsa háborók
- peloponészoszi háboru
- görög kultura és vallás
igy szét tagolva probáld megtanulni, ezeket is tovább lehet még tagolni kisebb részekre és ugy könnyebb megérteni... (pl görög perzsa háborut 3 részre, athéni demokrácia kialakulását is legalá 2-3 részre, spárta felépitését is 1-2re) én általában igy szoktam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!