Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jól gondoltam, hogy ezek a jó...

Jól gondoltam, hogy ezek a jó válaszok?

Figyelt kérdés

Biosz dolgozatban a következő kérdésekben nem voltam biztos, jól gondoltam a választ?

1, tbc-baktérium saját energiájának előállításakor keletkező végtermékek: szén dioxid és víz.

2, a sörélesztőnek van-e szüksége oxigénre az energiatermelő folyamataihoz: igen.

3, választási lehetőségek: a, csillósok b, ostorosok c, állábasok d, mindegyik c, egyik sem

A kérdés: Melyik nem képes passzív mozgásra? Én ostorosokat írtam.

Illetve volt egy szöveg, Pasteur veszettség elleni oltásáról. A szövegben az állt, hogy legyengített kórokozókkal oltotta be az állatokat, amelyek így már nem betegedtek meg a vírussal. Az egyik kérdés azt kutatta, mi történt a beoltás után az állatokban? a, passzív immunválasz b, aktív immunválasz c, specifikus immunválasz d, immunoglobulinok jöttek létre

Szerintem aktív immunválasz, vagy nem?

A szövegben még az is állt, hogy Pasteur egy veszett állat által megharapott fiút is megmentett, mert először nagyon gyenge, majd egyre erősebb kórokozókat juttatott be a szervezetébe. A kérdés az volt, mi játszódott le a fiú szervezetében a kezelés során? (Tehát nem csak az oltáskor) Én válasznak azt jelöltem, hogy a fiú szervezete antitesteket kezdett gyártani, de válasznak ott volt az is, hogy aktív immunválasz, amit viszont annál a másik kérdésnél egyszer már jónak jelöltem... Melyik a jó? Vagy egyik sem? Sajna a többi lehetőségre már nem emlékszem ennél a kérdésnél.

2014. okt. 15. 16:05
 1/1 A kérdező kommentje:
Mert ugye azt tanultuk, hogy Pasteur nyulakból kivont vakcinával mentette meg a betegeket, a szövegben viszont az állt, hogy legyengített kórokozókat juttatott az állatokba, hogy megmentse őket. Ezért választottam az első bizonytalan kérdésnél az aktív immunizálást és nem a passzívot. De ha ott jónak tekintettem az aktív immunizálást, akkor a második leírt kérdésnél is annak kellett volna jónak lennie :( Nem?
2014. okt. 15. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!