Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit is jelent ez a gyakorlatba...

Mit is jelent ez a gyakorlatban: "20-30 oldal"? Minimum 20, maximum 30 oldal?

Figyelt kérdés

"A pályamű terjedelme – az ábrák, az aláírások, az irodalomjegyzék, a tartalomjegyzék leszámításával –

20-30 gépelt oldal lehet (12-es betűnagyság, 1,5-es sortávolság, 2,5 cm margó). A megadottnál kisebb

vagy nagyobb terjedelmű pályamunkákat a versenybizottság nem értékeli"

Szerintetek a 20-30 az a felső határ? Vagy 20 oldal a minimum, 30 a maximum, amit lehet írni? Mondjuk, ha nem így lenne, az utolsó mondat felének nem lenne értelme...

2010. jan. 22. 12:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha nyelvészeti téma és egy adott nyelv a témád próbálj külföldi szakirodalomból is dolgozni. Illetve tegyél bele ábrákat, esetleg.. nem tudom könnyebb lenne ha leírnád a témád címét. Így nehezen ötleteke,hogy mivel lehetne még azt a 10-15 oldalt kitölteni. ha tudsz készíts kérdőívez a témában vannak online kitölthető kérdőívek ezek értékelik is a válaszokat ez is szépen viszi az oldalaid.

www.kerdoivem,hu pl.

2010. jan. 22. 13:19
 12/19 A kérdező kommentje:

Uh, hát maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül nem írtam le a téma címét :) Nem szeretném, ha később problémám adódna ebből, ha esetleg itt most valaki bedob nekem egy olyan hatalmas ötletet, amit én felhasználok (elég szigorúak ezzel kapcsolatban a kiírások). Sajnos külföldi szakirodalom sem nagyon van, mivel ez egy viszonylag új téma.

De köszönöm akik eddig válaszoltak.

2010. jan. 22. 14:00
 13/19 anonim ***** válasza:
De akkor így mégis hoygan segítenénk? Én egyetemista vagyok, nagyon érdekel a nyelvészet, de még mindig van olyan területe, amellbe nem tudtam belemerülni, mivel ez egy nagyon összetett tudomány. Nem cím kellene, hanem téma, és már segítene. Nem hiszem, hogy sok tanár olvassa a gyakorikerdesek.hu-t, de egyébként sem szégyen segítséget kérni.
2010. jan. 22. 18:05
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, tényleg, de nem a témával kapcsolatban kértem segítséget első sorban.

Amúgy OKTV-re lesz (innentől meg már akár el is árulhatom miről írok...), a férfi és a női beszéd sajátosságait, különbségeit, szóval a genderlingvisztika témát választottam.

2010. jan. 22. 18:16
 15/19 anonim ***** válasza:
Rendben, ez szűkebb szociolingvisztika. Ronald Wardhaugh Szocilingvisztika című könyvében említ néhány példát. Talán források is vannak ott, nem tudom, már régen volt a kezemben. Kiindulási pontnak jó.
2010. jan. 22. 19:14
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi, itt van mellettem, csak sajnos sok újat nem tud mondani már. Csak röviden foglalkozik a témával, szóval elég általánosságban ír róla, nekem meg most már így 10 oldal után részletesebb és specifikusabb dolgok kellenének. :/
2010. jan. 22. 19:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Esettanulmányok, kérdőív nem lenne jó?
2010. jan. 22. 21:00
 18/19 A kérdező kommentje:
Már van elemzés és kutatás a dolgozatomban, illetve még nincs kész, de megvan hozzá az összegyűjtött anyag, amit a hétvégén fogok pontosan kielemezni. De nem tudom, elég lesz-e. Rizsázom és rizsázom... :D
2010. jan. 22. 21:55
 19/19 anonim ***** válasza:
A saját munka vagyis az elmezés is viszi ám rendesen az oldalakt. Fejezd be a rizsát és írd meg ezt a részt. rá fogsz jönni készen vagy.
2010. jan. 23. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!