A töri házim az hogy ki volt a fáraó Mózes korában. Sűrgős lenne!?
Nem megállapítható, mivel "Mózes (lat. Moyses) bibliai próféta. Egyesek olyan történelmi személyiségnek tartják, aki köré az utókor mítoszokat is szőtt, és akinek életét elsősorban a vallásos héber és keresztény szent iratokból ismerjük, melyekben mint a kialakuló héberség vezetője jelenik meg. Minthogy ezen iratok nem tekinthetőek minden szempontból történetileg hitelesnek, a valódi Mózes személye, és életének részletesebb történései tudományosan nem minden tekintetben tisztázottak. Többek között azt sem tudjuk biztosan, hogy egyetlen személy volt-e héber vezető ilyen néven, vagy esetleg a héberek az utána következő egy-két vezér némelyikét is Mózesnek nevezték-e."
Wikipedia
1.: ez igaz, de a Bibliában Mózesnek nevezett személy életét körülbelül be lehet határolni (ie. 1280-1160)
Ekkor II. Ramszesz uralkodott, majd fia, Merenptah.
Kicsit tudomanyosabb megkozelitessel:
Es igen, valoszinuleg 2. Ramszesz.
De milyen tori hazi ez mar....
Tényleg történelem órán tanuljátok az Exodust meg Mózest?
Milyen suliba jársz?
Én úgy tudtam, hogy történelemből csak olyan dolgokat tanítanak ami tudományosan megvan alapozva. Legalábbis nekem nem tanítottak bibliai történeteket töriből.
Kémiából meg azt tanuljátok, hogy lehet arannyá változtatni a fémeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!