Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Német háziban kérhetnék...

Német háziban kérhetnék segítséget?

Figyelt kérdés

Irnom kell egy szöveget arról hogy találtam egy prospektust amiben 3D s filmek vannak és meg kell hivnom tobiast!megirtam és szeretném megkérdezni hogy helyes -e? mert szerintem nagyon sok hiba lehet benne:S És ha lehet leirnátok hogy lenne helyes a mondta?előre is köszönöm:

Hallo Tobias,

Ich habe eine Idee für heute Nachmittag.Was machst du heute Nachmittag?Weil ich denke dass wir heute Nachmittag ins Kino gehen.Ich gefund einen Prospekt über dreidimensionale Filme des Kino :IMAX.Es ist toll. Ich sehe Titanic gern.Und du? Welche gefallst( itt umlaut van )du Film? Ich habe neurige der dreidimensionale Filme!Danach essen wir in Restaurant.

előre is köszönöm a segítségeket!

2010. jan. 19. 16:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Több hiba is van benne, de mivel én sem vagyok a legjobb németes, csak azt írom le, amiben biztos vagyok:

Welcher Film gefällt dir? (umlautot Alt Gr + a paranccsal tudsz írni)

2010. jan. 19. 16:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Hallo Tobias,

Ich habe eine Idee für heute Nachmittag.Was machst du heute Nachmittag? Ich denke, dass wir heute Nachmittag ins Kino gehen könnten .Ich habe einen Prospekt über dreidimensionale Filme des Kinos gefunden:IMAX.Es ist toll. Ich würde Titanic gern anschauen.Und du? Welche Film gefällt dir? Ich bin neugierig auf dreidimensionale Filme!Danach essen wir im Restaurant.

Remélem nem gond,hogy így bemásoltam az egészet, így könnyebb volt árírni.

2010. jan. 19. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Hallo Tobias,

ich habe.... megszólítás, vessző és utána kisbetűvel kezdek, az fontos. Was machst du am heute Nachmittag? Ich habe eine Prospekt..............gefunden. (nem értem a mondatod, de a lényeg a habe gefunden (találtam) vagy jobb a prospektusban láttam (habe gesehen) Meine lieblingsfilm ist Titanic. und deine? Was für filme magst du? (melyik filmet szereted? "ich habe neurige der dreidimensionale Filme" ezt sem értem. Kíváncsi vagy a 3 dimenziós filmre? Ich bin sehr neugerig auf dreidimensionale Filme.

2010. jan. 19. 16:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben ,köszönöm! átirom a fogalmazásom:)
2010. jan. 19. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!