Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Írnunk kell egy fogalmazást...

Írnunk kell egy fogalmazást Kertész Imre Sorstalanság című művéből. Hogyan kezdhetnék hozzá?

Figyelt kérdés
Azért vagyok bajban mert ez a cím: Hogy lehet túlélni?
2014. aug. 26. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Először is, olvasd el a könyvet.
2014. aug. 26. 13:48
 2/5 anonim válasza:
Vagy nézd meg a filmet, már előrébb leszel!
2014. aug. 26. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Első körben kifejteném, hogy hogyan állok alapvetően ehhez a műhöz, milyen érzéseket váltott ki.

"Egyik legmegrázóbb könyvélményem egyértelműen a Sorstalanság volt." /Indoklás, esetleg belevinném, hogy több könyvet is olvastam már a témában, de miért tartom ezt kimagaslónak.

Majd röviden leírnám, miről is szól.

Majd felvetném a kérdést: Hogy lehet túlélni?

Így térnék át a főtémára, amit több szempontból is megközelítenék, hogyan segített önmagának, másokon és hogyan segített neki más. Belevinném Gyuri személyiségét is.

A végén összefoglalnám, esetleg idézettel zárnám.

"Eszembe jut és eszembe jut:

Szivemet a puskatus zúzta,

Szememet ezer rémség nyúzta,

Néma dzsin ült büszke torkomon

S agyamat a Téboly ütötte.

S megint élek, kiáltok másért:

Ember az embertelenségben."

(Ady Endre)

Najó, bocs, egy kicsit továbbmentem, de ez egy tök jó esszétéma.

2014. aug. 26. 13:55
 4/5 anonim válasza:
43%

Mármint a könyv olvasását túlélni, vagy a főhőssel történteket?

Szerintem nézd meg filmen, és ha van türelmed olvasd el a könyvet. Arról szól a könyv hogy a fiúnak szerencséje volt és szerencsésen túlélte a szörnyűségeket. Szomorú a történet, de mégis nagyon unalmasan van megírva, ezért ajánlom hogy inkább a filmen nézd meg előbb.

2014. aug. 26. 14:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó túlélési stratégiája volt.. mindent természetesnek fogadott el. Ez volt a leggyakoribb szava is..,,Természetesen". Így látszólag nem viselték meg annyira a dolgok.
2014. aug. 27. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!