Írnunk kell egy fogalmazást Kertész Imre Sorstalanság című művéből. Hogyan kezdhetnék hozzá?
Első körben kifejteném, hogy hogyan állok alapvetően ehhez a műhöz, milyen érzéseket váltott ki.
"Egyik legmegrázóbb könyvélményem egyértelműen a Sorstalanság volt." /Indoklás, esetleg belevinném, hogy több könyvet is olvastam már a témában, de miért tartom ezt kimagaslónak.
Majd röviden leírnám, miről is szól.
Majd felvetném a kérdést: Hogy lehet túlélni?
Így térnék át a főtémára, amit több szempontból is megközelítenék, hogyan segített önmagának, másokon és hogyan segített neki más. Belevinném Gyuri személyiségét is.
A végén összefoglalnám, esetleg idézettel zárnám.
"Eszembe jut és eszembe jut:
Szivemet a puskatus zúzta,
Szememet ezer rémség nyúzta,
Néma dzsin ült büszke torkomon
S agyamat a Téboly ütötte.
S megint élek, kiáltok másért:
Ember az embertelenségben."
(Ady Endre)
Najó, bocs, egy kicsit továbbmentem, de ez egy tök jó esszétéma.
Mármint a könyv olvasását túlélni, vagy a főhőssel történteket?
Szerintem nézd meg filmen, és ha van türelmed olvasd el a könyvet. Arról szól a könyv hogy a fiúnak szerencséje volt és szerencsésen túlélte a szörnyűségeket. Szomorú a történet, de mégis nagyon unalmasan van megírva, ezért ajánlom hogy inkább a filmen nézd meg előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!