Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Igaz, hogy a gombák se nem...

Igaz, hogy a gombák se nem állatok se nem emberek?

Figyelt kérdés

2014. aug. 26. 12:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, úgy érzem, még egy durva dologgal szembesíteni kell a kérdezőt: rendszertanilag az emberek is állatok (azon belül gerincesek, emlősök).
2014. aug. 26. 13:15
 12/27 A kérdező kommentje:
Most gúnyolódsz?
2014. aug. 26. 13:26
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem, itt a jobb oldalon láthatod az ember rendszertani besorolását: [link]

Állatok országa, gerinchúrosok törzse, gerincesek altörzse, emlősök osztálya, főemlősök rendje, emberfélék családja, homininik nemzetsége, homininák alnemzetsége, emberek neme. A faj megnevezése pedig homo sapiens.

2014. aug. 26. 13:30
 14/27 Vree ***** válasza:
100%

Ezen jót röhögtem. :D

Bevezetjük az új rendszertant:

- Emberek

- Állatok

- Bogarak

- Tökfőzelék

- Halak

Még csak nem is az emlősökön kívül, neem. Az ember az egész állatvilágon kívül van! Nyilván ezért kezdtem el fotoszintetizálni meg csillókkal és ostorokkal mozogni nemrégiben.

A helyes kérdés ez lenne:

Igaz, hogy a gombák se nem állatok, se nem növények?

Amire az lenne válaz hogy IGAZ. Meglepő lehet, mert látszólag a növényekhez állnak közel, de valójában nem így van, hanem állati és növényi tulajdonságokat egyaránt tartalmaznak.

Lássuk az állatokhoz közeli jellegzetességeket:

a testük (sejtfaluk) kitint tartalmaz, hasonlóan a rovarokhoz és rákfélékhez.

Más élőlények maradványaiból élnek (a növényekkel ellentétben ők nem tudnak fotoszintetizálni, napból/vízből/talajból táplálékot nyerni).

Az ételt glikogén formájában tárolják (ez az, ami a te izmaidat is működteti).

2014. aug. 26. 13:31
 15/27 A kérdező kommentje:
Ja most már tutira gúnyolódsz. És az állatok országának mi az államformája? Királyság? És az oroszlán a király?
2014. aug. 26. 13:42
 16/27 Wadmalac ***** válasza:
100%
Azt hiszem, itt nem egy lépésben pótolható tudásbeli hiányosságok esete forog fenn. :)
2014. aug. 26. 14:13
 17/27 A kérdező kommentje:
Én is láttam az oroszlánkirályt, de én legalább tudtam ,hogy az csak mese.
2014. aug. 26. 14:16
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, bocsáss meg de nem vagy túl okos.

1. indok: Se nem állatok, se nem emberek? Tehát a gomba nem állat, meg nem is ember. Szívesen elbeszélgetnék egy gombaemberrel, vagy vadásznék gombára, esetleg megsétáltatnám.

2. indok: Miért gúnyolódás az hogy az ember is állat? Ez így van. Az ember is olyan élőlény mint a többi a földön, csak mi soroltuk be magunk embernek. Embernek neveztük el magunkat, közben meg csak az agyunk választ el az állatoktól.

Kérdésre válaszolva: A gomba nem is állat, és nem is növény. A gomba egy külön csoport.

2014. aug. 26. 14:21
 19/27 anonim válasza:
ezt komolyan kérded ? hány éves vagy ?
2014. aug. 26. 15:08
 20/27 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Ne etessétek a trollt!
2014. aug. 26. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!