Nagyon nagy bajban vagyok a kémiával főleg a kovalens kötésekkel. Valaki segítene?
Sziasztok!
Kéne valaki aki segiteni tud egy kicsit "konyhanyelven" elmagyarázva mert sajnos se könyvből, se a netről nem lettem okosabb.Ha valaki tud segiteni vagy korrepetálni azt köszönöm csak valahol Óbudán legyen (vagy kifelé a 10-es úton )mert sajnos 20km-re lakom Budapesttől.
Mint minden atomnál az elektronok szobákban laknak, ezeket nevezzük atompályáknak. Egy atompályán 2 elektron vagyis két bérlő foglalhat helyet.
Ha azonban csak egy van, akkor két atom(lakástulajok) a két magányos bérlőt (2 elektront) egy közös szobába költöztetik. Ez hívjuk molekulapályának. Ez a szoba mindkét lakáshoz egyformán tartozik.így olyan mint ha minkét lakásnak egyet tőbb brélője lenne.
Nagyjából ez lenne a kovalen kötés.
Olyan kémiai kötés, mely két kapcsolódóatom között jön létre úgy, hogy megfefelő számú elektront (1db) tesznek közössé. Az így létrejövő (kötő) elektronpár mindkét kapcsolódó atomhoz egyformán tartozik.
arra a versre kíváncsi lennék -> én is írtam.
a kérdés írójának: ha még mindig nem érted akkor kérlek küldj egy msn címet nekem amin elérlek és akkor segítek elmagyarázni. ecty@citromail.hu ha valamit nem tudsz nyugodtan írj
:))) aranyos vagy, de azóta már elég sok víz lefolyt a Dunán :))) egyébként két dolgot sajnáltam anno: az volt a baj a kémiatanárral, hogy nagoyn lelkiismeretes és szigorú volt. örültem volna, ha magyarból kapunk ilyen tancsit.
a másik, hogy most pl. szükségem lenne dolgokra kémiából, de annyira hülye vagyok hozzá, mint hat más. hiába magyarázod el, egyik fülemen be, a másikon ki. tényleg.
de köszönöm a felkínált erőfeszítéseket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!