A x dolognak értéke 750Ft/db.30db-ot vásárolok. Értéke (Áfa nélkül) 22500Ft. Az áfa kulcsa 25%. Mennyi az áthárított ÁFA összege? És Mennyi az értéke ÁFÁval együtt?
Figyelt kérdés
Ha valaki válaszol, amit nagyon szépen megköszönném, az letudná írni, hogy hogyan számította ki?2010. jan. 10. 14:42
1/2 anonim válasza:
Szia! Ugyan nem matekszakos vagyok, de azért remélem, jól számoltam, ez nálunk típusfeladat volt. Szóval, az én számításaim szerint. Az ÁFA értéke 5625, x és az ÁFA együtt pedig 28125.
Először is, kiszámolod a 22500-nak a 25%-t, azaz megszorzod 0,25-tel. Ez lesz az 5625, az ÁFA összege. Ezek után ezt hozzá adod a 22500-hoz, és ez a végösszeg, a 28125.
Remélem, hogy jól gondolkoztam! Szerintem ennek az áthárított jelzőnek nincs számottevő szerepe, hacsak nem közgazdaságtanra kell a példa, ott el tudom képzelni. Amennyiben matekra kell, akkor ennek így jónak kell lennie.
2/2 A kérdező kommentje:
közgáz szakon vagyok. és arra kell.
remélem holnap jól fog sikerülni a dolgozatom.
Nagyon szépen köszönöm. :]
2010. jan. 10. 15:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!