Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A x dolognak értéke 750Ft/db.3...

A x dolognak értéke 750Ft/db.30db-ot vásárolok. Értéke (Áfa nélkül) 22500Ft. Az áfa kulcsa 25%. Mennyi az áthárított ÁFA összege? És Mennyi az értéke ÁFÁval együtt?

Figyelt kérdés
Ha valaki válaszol, amit nagyon szépen megköszönném, az letudná írni, hogy hogyan számította ki?
2010. jan. 10. 14:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Ugyan nem matekszakos vagyok, de azért remélem, jól számoltam, ez nálunk típusfeladat volt. Szóval, az én számításaim szerint. Az ÁFA értéke 5625, x és az ÁFA együtt pedig 28125.

Először is, kiszámolod a 22500-nak a 25%-t, azaz megszorzod 0,25-tel. Ez lesz az 5625, az ÁFA összege. Ezek után ezt hozzá adod a 22500-hoz, és ez a végösszeg, a 28125.

Remélem, hogy jól gondolkoztam! Szerintem ennek az áthárított jelzőnek nincs számottevő szerepe, hacsak nem közgazdaságtanra kell a példa, ott el tudom képzelni. Amennyiben matekra kell, akkor ennek így jónak kell lennie.

2010. jan. 10. 14:53
 2/2 A kérdező kommentje:

közgáz szakon vagyok. és arra kell.

remélem holnap jól fog sikerülni a dolgozatom.

Nagyon szépen köszönöm. :]

2010. jan. 10. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!