Állatokra, de átvitt értelemben emberekre is szoktuk mondani, használni ezt a kifejezést.
Melyik regényben, műben találkoztál ezzel a szófordulattal ? Ha megírod, jobban tudok válaszolni rá.
Valójában, tömören azt jelenti, hogy egy kegyetlen, vérszomjas fenevad az igazi bestia, egy ragadozó, pl. párduc, tigris.
Ha emberre mondjuk, mint írtam, "átvitt értelemben" hasonlatképpen, akkor ezt pl. háborús résztvevőkre is mondjuk, akik kegyetlenségükkel "tűnnek ki". Vagy bűnözőkre esetleg, akik "bestiális kegyetlenséggel" végeztek áldozatukkal például.
Az igazi bestia kifejezést szokták mondani nőkre, asszonyokra is, akik a férfiakkal való kapcsolatukban, viszonyukban túlhangsúlyozzák a vadságot.
az azt jelenti hogy a nyilasok rohadt szemét állatok,
azok is voltak
Mindig vigyázni kell a pontos, szabatos fogalmazásra !
A kérdező, most már értem, horoszkópja szerint "nyilas" állatövi jegybe tartozik, erre vonatkozik a kérdezett kifejezés.
Azokra a hölgyekre használják még ezt a kifejezést, akik a "férfifaló" kategóriába sorolhatók, sok kapcsolatuk volt, és többnyire rövid ideig voltak egy-egy kapcsolatban, házasságban.
Legutóbb Ava Gardner színésznőről olvastam cikket a Nők lapja c. hetilapban, A zöldszemű bestia címmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!