Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit csináljak és mit ne...

Mit csináljak és mit ne csináljak egy feleléskor?

Figyelt kérdés
Hogyan győzzem meg a tanárt arról hogy tudom az anyagot, de igazából még sem tudom, csak sejtem, tudok pár szót mondatot. Hogyan alakítsam ezeket hogy egy kerek feleletnek tűnjön. Kérlek adjatok tippeket köszi
2010. jan. 4. 19:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Mosolygj!

Ezzel elbizonytalanítod és kíváncsívá teszed. Azt sugallod felé, mintha örülnél, hogy felelhetsz, hiszen ez olyan kis piti téma neked. Különben is sokkal jobb egy mosolygós embert hallgatni, mint azt, aki remeg az idegességtől és azt kell lesni, hogy mikor esik össze!

2. Légy magabiztos!

Sose bizonytalanodj el a felelet során és a mondataid se sugallják ezt. A magabiztos emberek mindig sokkal meggyőzőbbek, mint azok akik félve motyognak valamit.

3. Beszélj hangosan és érthetően!

A tanárt zavarni fogja, ha nem érti a feleleted. Ráadásul előfordulhat az is, hogy nem hallja meg azt, amit különben jól elmondtál.

4. Szavak ereje

Az érettségin is kulcsszavakat várnak el. Itt is jó, ha a szakkifejezéseket használod és azoknak a fogalmát is elmondod. Ez mindig egy jó pont, főleg ha még példával is aláttámasztod!

Most ennyi jutott eszembe, majd írok még!

2010. jan. 4. 19:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Wáuw:D

Köszönöm. Alkalmazni fogom :D

2010. jan. 4. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Addig amíg az előző gondolkozik, én folytatom a listát :):)

5)Az apróbb részletekkel kapcsolatban legyél magabiztos, még ha nem is vagy teljesen biztos benne, amit mondasz!

Ha teljesen magabiztosan azt mondod egy felelet közepén, hogy Caesar fedezte fel Amerikát, majd nem állsz meg, és folytatod a beszédet, 80%, hogy nem tűnik fel neki! (Mondjuk ez egy kicsit erős példa, és nem is annyira részletkérdés, de érted)

6)Ne állj meg, beszélj folyamatosan!

Ha folyamatos a beszéded, nem kérdez bele, hagyja, hogy te beszélj, és így nem kerülhetsz kellemetlen helyzetbe. Tulajdonképpen "nálad az irányítás", mert a szavadba csak nem vág bele...ez főleg akkor fontos, ha olyan részhez érsz, amiben nagyon bizonytalan vagy! Ilyenkor a legnehezebb folyamatosan beszélni, de meg kell próbálni, különben 99%, hogy belekérdez!

7) Beszélj lassan!

Ha hadarsz, és gyorsan ledarálod az egészet, még ha tökéletes is volt, kevesellni fogja a tanár, és kérdezni fog.

8) Színezd ki a feleletet!

Használj jelzőket, hogy ez az uralkodó milyen jószívű volt, vagy ez az ország milyen kicsi, satöbbi...ettől válik élvezhetővé a felelet, nem egyhangú, plusz még időhúzásnak is megfelel!

Egyenlőre nálam is csak ennyi, remélem segítettem :)

2010. jan. 5. 17:20
 4/4 anonim ***** válasza:

9.) Ha van esetleg az idevágó vagy előző témákról fogalmad, akkor utalj vissza 2-3 mondatban, így tudni fogja, hogy nem csak ez az anyag megy.

10.) Figyelj a testbeszédedre, egyenesen állj vagy ülj, ne babráld a kezedet, a ruhádat. Próbálj meg nyugodtságot árasztani(nehéz,de menni fog).

Nekem most kb. ennyi jutott eszembe :)

2010. jan. 6. 00:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!