Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 2014 Magyar érettségi, érvelés...

2014 Magyar érettségi, érvelés. Ki járt hozzám hasonlóan?

Figyelt kérdés

Nos, az történt, hogy a feladat kiírása az olvasmányélmények megnevezését kérte, 2-3 példával. Én pedig( mivel azt gondoltam, h beugratás, hiszen mindig műveket kértek eddig: 2-3 irodalmi művet) nem is írtam bele konkrét szerzőt és címet, hanem saját élményeket: mint például szép kiejtési verseny. Hát amikor már megláttam a megoldó kulcsot rosszul lettem, de amikor az eredményemet megtudtam... Legyen elég annyi, hogy közelről súroltam volna a 100%ot, de így 80-at kaptam. Ugyanis a tartalmi rész az kapásból -16 pont.

El vagyok szomorodva.

2014. máj. 28. 19:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nálunk az osztályban az érveléssel nem igazán volt baj, mert kevesen választottak, viszont úgy hallottam,h a novellát sokan félreértelmezték, vagy nem megfelelően elemezték. Majdnem én is így jártam, mert neki estem rögtön, ahogy megkaptam, és a végén olvastam el a feladatot,h a ,,hiányt" kellett volna értelmezni a műben. Szerencsére jött a novellából,h arról is lehet írni, de a figyelmetlenségem miatt elbuktam pár pontot. Így 91% lett. A másik, ami idegesített,h nem voltak a szövegben lehúzások, csillagozások, amiért ugye pontot vonnak le. Nem írtam piszkozatot, mert azt hittem, nem lesz időm befejezni, így végül egy órán keresztül ott ültem,h semmit nem csináltam, mert túl hamar kész lettem. Az időt se tudtam megfelelően beosztani. Ha még egyszer nekivághatnánk, szerintem mind a ketten másképp csinálnánk...Sőt rajtunk kívül sokan mások is. Lehet itt mondani,h jaj nem jó a szövegértésed,h így értelmezted stb. Ha valakinek úgy kell stresszhelyzetben teljesítenie, bármilyen jó tanuló is, elbukhat ilyen apróságokon, elnézhet dolgokat, amik utána nagyon idegesítőek lehetnek. Egy életre megtanultam,h mindent figyelmesen olvassak el, gondoljak át kétszer is, aztán kezdjek hozzá. Meg alapból a magyar volt a legelső nap, és még úgymond bele kellett rázódnunk is, és ráhangolódni az egész érettségire. A mateknál már éreztem,h teljesen másképp álltam hozzá. Odafigyeltem, elolvastam többször is, értelmeztem. Tanultam az előző napból.
2014. jún. 3. 16:48
 12/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Akkor szó szerint érettebb lettél! :)

Igen, igen igazad van. Csak nem bírok belenyugodni, h még a matek emeltem is jobb lett, mint a magyar, ami alap dolog mindenkinek.

És továbbra sem értem, hogy az olvasmányélmény miért nem értelmezhetném olyan élménynek, ami saját tapasztalatom az irodalommal, de nem konkrét művön keresztüli. Mint például egy tanfolyam, ahol megtanítják a villámolvasást????

2014. jún. 6. 15:17
 13/14 anonim ***** válasza:
olvasmányélmény= konkrét irodalmi mű olvasta. Ezt jelenti a szó, innentől kezdve egyértelmű a dolog. Ha az lett volna a feladat, hogy irodalmi élményt írj le, akkor jó lett volna.
2014. jún. 6. 15:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi irodalom órán többször írtunk érvelést, és figyelmeztetett a tanárunk,h ilyenkor legalább két, három művet kell példának felhozni. Tehát az érvelés magyar érettségin minden évbe erről szól. Lehet nálatok nem mondta el a tanár világosan, és azért is értetted félre. Én azért nem azt választottam, mert tudtam,h úgysem fogok tudni példákat írni irodalmi alkotásokból. Annyira tájékozott nem vagyok benne. :D
2014. jún. 7. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!