2014 Magyar érettségi, érvelés. Ki járt hozzám hasonlóan?
Nos, az történt, hogy a feladat kiírása az olvasmányélmények megnevezését kérte, 2-3 példával. Én pedig( mivel azt gondoltam, h beugratás, hiszen mindig műveket kértek eddig: 2-3 irodalmi művet) nem is írtam bele konkrét szerzőt és címet, hanem saját élményeket: mint például szép kiejtési verseny. Hát amikor már megláttam a megoldó kulcsot rosszul lettem, de amikor az eredményemet megtudtam... Legyen elég annyi, hogy közelről súroltam volna a 100%ot, de így 80-at kaptam. Ugyanis a tartalmi rész az kapásból -16 pont.
El vagyok szomorodva.
Ne haragudj, de az irodalmi érvelés alapja, hogy műveket használsz, nem saját élményt. Ennyi erővel felesleges az irodalomoktatás nem gondolod?
Beugratás pedig nincsen az érettségin,nem igazán értem miért gondoltad ezt.
Ezek szerint rajtad kívül mindenki számára egyértelmű a feladat:D
Olvasmányélmény. Mit lehet ez alatt érteni, ha nem azt, amit mi is leírtunk?
Ha csak simán saját élmény lett volna, akkor persze, jó lenne az is, amit írtál. De OLVASMÁNYélményt ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!