Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Gyűrűk ura és Éhezők viadala...

Gyűrűk ura és Éhezők viadala rajongók, akik jól beszélnek angolul, tudnának segíteni? (nem muszáj, hogy rajongó legyél)

Figyelt kérdés

Légyszíves valaki fordítsa le (sürgős lenne).

A kedvenc filmem a Gyűrűk ura. Tolkien nagysikerű könyve alapján, 2001 és 2003 között jelent meg a megfilmesített változat. Rengeteget tudnék róla beszélni, de ez az a film, amit életedben egyszer legalább meg kell nézned. Vannak olyanok, akik utálják, és olyanok, akik imádják. Én utóbbiba tartozom, de nem tudom elmondani, hogy miért, egyszerűen megfogott, és akárhányszor megnézem, sosem unom meg.

A másik nagy kedvencem az Éhezők viadala. Ebből is készült filmváltozat, de én a könyvben jobban megértettem, a másodlagos jelentését a történetnek. A történet röviden egy jövőbeli É-amerikai országról, Panemről szól, a fővárosáról a gazdag Kapitóliumról, és a 12 szegény, nyomorúságos körzetéről. Minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé, ahonnan csak egy győztes térhet haza. A történet nagyon érdekes, és mély jelentése van. Mindenképpen érdemes vagy elolvasni, vagy a filmet megnézni.

Nagyon szépen köszönöm! :)

2014. máj. 19. 20:37
 1/2 anonim válasza:
Mi nem értem mit kell lefordítani?
2014. máj. 22. 13:56
 2/2 anonim válasza:
Tudom, bunkó vagyok, de ha tudnám, se fordítanám le. Ez gondolom házi feladat, azért, hogy gyakorold az angolt, és később ezt a tudást felhasználd olyan helyzetekben, amikor nem lesz tolmács melletted. Szerintem használd ki, igazán nem nehéz szöveg, A2-es szintű kb. Ha mégis egyáltalán nem megy, akkor írd meg privátban, miért nem megy és segítek, ha tudok. (ha még érvényes a kérdésed)
2014. jún. 3. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!