Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kaptam kemiabol egy lecket,...

Kaptam kemiabol egy lecket, nem tudom megoldani. Mi ra a valasz? (tobbi lent) 7. osztaly

Figyelt kérdés
Sorold fel a Na vegyjel jelenteseit! Mit kell irni (6 dolgot kell leirni) es lecci magyarazzatok meg hogy miert azt gondoljatok. Koszi

2014. máj. 14. 16:11
 1/5 Silber ***** válasza:
Egy vegyjel csupán egy jelzése egy adott elemnek. Ez önkényesen megválasztott, semmiféle atomszerkezeti vagy tulajdonságbeli jelentése nincsen sok esetben. Mit kell az alatt érteni, hogy "Na jelentései"?
2014. máj. 14. 16:36
 2/5 anonim válasza:
Nem azokat a dolgokat kell leírni amit a periódusos rendszerben leolvashatsz róla?Hány elektronhéja van(3.periódus=3elektronhéj),hány külső elekronja(1főcsoport=1db külső eletronja van),azt hogy alkálifém,stb...rendszáma,tömegszáma....
2014. máj. 14. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Na:

-nátrium

-nátriumatom

-ha nincs előtte szám 1 mol nátrium

- 10^23 db részecske (ha 1 mol)

-1 mol tömege

2014. máj. 14. 17:13
 4/5 anonim válasza:
rendszám=atommagban lévő protonok száma,talán 1mol Na atom jele(6szor10 a 23dikon db Na-atomot jelent)Tankönyv!!
2014. máj. 14. 17:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Nátrium mint elem

Nátriumatom

1 Nátriumatom

1 mol Nátriumatom

6-szor 10 a 23.-on db Nátriumatom

23 g Nátrium

2017. jan. 8. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!