Ezzel boldogul valaki? Bővebben lent.
A Mikulás 53 szaloncukrot oszt szét három zacskóba ügyelve arra, hogy mindegyik zacskóban különböző számú szaloncukor legyen és bármely két zacskóban együtt több legyen, mint a harmadikban. Hányféleképpen teheti ezt meg?
Nem igazán akaródzik sikerülni ezt megoldani. Pedig elsőre nem tűnt túl bonyolultnak. Arra jutottam, hogy maximum úgy tudom megcsinálni, ha végigpróbálom az összes megoldást, ami szerintem nagyon sokáig tartana, ezért ha valaki meg tudná csinálni e nélkül akkor legyenszíves és kíméljen meg ettől :)
Pedig azt a pár száz jó esetet sec-perc alatt fel lehet sorolni :)
(és ez nem is puszta viccelődés, mert közben ötleted születhet a megoldáshoz)!
A megoldáshoz a derékszögű koordinátarendszerben egy bizonyos háromszögön belüli rácspontok egy részét kell összeszámolni.
A feladat egyáltalán nem bonyolult. (Nem kell hozzá tíz perc, de bizonyos feladattípusok megoldását nem árt ismerni a gyors és célirányosan megoldásmenethez.).
De hogy ezt normál házinak kaptátok volna, azt nem hiszem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!