Hogyan kell szórást számolni?
Kiszámolod az átlagot: (1+2+3+4+5)/5=3
Kiszámolod az egyes tagok átlagtól való eltérésének négyzetét:
(1-3)²=4
(2-3)²=1
(3-3)²=0
(4-3)²=1
(5-3)²=4
Veszed ezek átlagát: (4+1+0+1+4)/5=2
Ennek a négyzetgyöke a szórás: s=√2=1,41
#1ht képzeld el hogy nem érettségi miatt kérdezem mert még nem vagyok 12.es hnnem kis éretségi miatt kérdeztem ami hnap lesz szval bunkó vagy
#3 köszi
Az értelmiségi szinted az eget verdesi!!! Remélem érzékeled az iróniát!!!
Ki a büdös franc írta, hogy azért kérdezed?
Első voltam.
Ja, és amúgy rég elbuktál, ha egy egyszerű szórást nem tudsz kiszámolni!! ;) Nyugodtan le lehet pontozni. ;)
Igen, a tiéd! :D
Egy az, hogy ha valakinek írunk üzenet, az az alap dolog, hogy köszönünk!!! Nyilván téged nem tanítottak meg rá....
Lebunkózol azért, mert írtam egy teljesen ártalmatlan mondatot.
Írni helyesen nem tudsz, tehát nem értem, miért háborodsz fel az intelligenciámon ami egyébként csak őszinteség, ami észrevehetően neked fájdalmas. :D
Na, de reméljük egyszer neked is sikerül felnőni, meg megtanulsz helyes írni, szórást számolni és kész is.
Sok sikert hozzá!!! :D
Szia!
Kedves #1!
Látom, nem mai a kérdés, de nem tudtam elmenni mellette csak úgy. Szeretném felhívni a figyelmed, hogy ez a gyakorikerdesek.hu, nem egy fórum. Köszönni lehet, de nem kötelező, így senki nem is kérheti számon annak hiányát. Másrészt 12.-es vagyok, vége a félévnek és csak most vettük a statisztikát, így a szórást is. Ami viszont a lényeg, hogy ha valaki értelmes kérdést tesz fel (még akár rossz nyelvhelyességgel is, ami jelen kérdésre nem volt igaz), arra vagy adj értelmes választ, vagy ne válaszolj semmit. Mellesleg ez #2-re is vonatkozik. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!