Hogy tanuljak meg könnyen verset?
ha nekem nagyon nem megy, akkor felolvasom, ezt felveszem hangfelvételként és ez hallgatom, miközben a verset hangosan olvasom a felvétellel. ezután néha abbahagyom és megpróbálom egyedül felmondani...ilyenkor még bele szoktam lesni picit. ha még mindíg nagyon nem megy, akkor újra hallgatom és olvasom.
sok sikert!
Szerencsére az nekem megy...
Csak annyit csinálok, hogy versszakonként olvasom fel hangosan legalább 5-ör és utána megpróbálom visszamondani, s így tovább. Ha a versszak 10 vagy annál hosszabb soros akkor kettészedem s úgy tanulom...
Régen úgy tanultam, hogy felvettem valamilyenféle hangrögzitőre ahogy olvastam és hallgattam s közben olvastam a szöveget.
Nehéz. Akinek nem áll rá az agya annak nehéz. Nekem is kínszenvedés volt. Valaki 2 versszakot megtanult 5 perc alatt. Én órákig szenvedhettem ilyenekkel. Ettől függetlenül szerettem az irodalmat.
A legjobb, ha a felmondás időpontja előtt már jóval elkezded tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!