Egri csillagok? Segítsétek!
Gergelyék esetében nem volt védelmező szerepe, olyan meg főleg nem amit ide írtak, fogalmam sincs miért okoz valakinek örömöt a direkt hülye válaszok leírása. Jumurdzsák hisz a gyűrűben ide másolom amit mond róla:
- Az amuletért jöttem, - folytatta a török alázatosan. - Neked az semmi. Nekem benne van minden erőm. Mióta nincs velem, szerencsétlen vagyok mindenben. Házam volt a Boszporus partján: gyönyörű kis palotám. Azért vettem, hogy vénségemre oda telepedjek. A ház porrá égett. A benne volt kincseket ellopták. A karomat egy csatában átszurták. Nézd a balkezemet: talán örökre nyomorék.És mutatta a vörös forradást, amely körülbelül három hónapos lehetett.
Én mindaddig vitéz voltam, mig megvolt az amuletem. Egy haldokló öreg bégtől jutott hozzám a csatatéren. Valami hősnek a védelme van benne. Az a hős a próféta mellett harcolt. De a lelke most is harcol azzal, akinél a gyürüje van. Azután rabul estem és egy pap elvette tőlem. Mig az az amulet velem volt, nem fogott engem se golyó, se kard. Mihelyt az nem volt velem, egyik seb a másik után ért. A tisztjeim gyülöltek. Apám, a hires Jaja-Oglu Mohamed budai pasa, elkergetett. Bátyám, a hires Arszlán bég, ellenségemmé vált. A társaim megloptak. Rabságba is kerültem egypárszor. Elhagyott engem minden szerencse. S a feje lecsüggedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!