Francia fogalmazás?

Figyelt kérdés

Igazság szerint alig tanulok pár hónapja franciául egy haladó csoportban.Fogalmazást kéne írnom min.15 mondatban a környékemről,ahol élek.

Tudnátok konkrét mondatokkal megtámogatni?

Semmi ötletem nincs hozzá.

Hogy van az pl,hogy a 13. kerületben lakom? Meg hogy ez egy szép kerület,itt folyik a Duna,sok a hajó,stb? :D

2014. ápr. 10. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Én nem ismerem a ti környéketeket, úgyhogy írj 15 magyar mondatot róla, én meg lefordítom.

A példamondataid:

J'habite dans le treizième arrondissement. C'est un joli quartier, ici coule le Danube, avec ses beaux bateaux etc.

2014. ápr. 10. 23:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Már úgy egész jól megírtam,csak ezt kéne még valahogy franciára fordítani:

Szeretem a kerületemet,mert minden itt van a közelben.Az utcámban van 2 buszmegálló,egy villamosmegálló és egy metrómegálló,a piac,és még sok más.Ugyanakkor nem szépek az utcák,túl nagy a szürkeség.

2014. ápr. 12. 09:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
J'aime bien mon quartier car tout est à proximité. Il y a 2 arrêts de bus, 1 arrêt de tram et 1 arrêt de métro dans ma rue, sans compter le marché et plein d'autres choses. En revanche, les rues ne sont pas belles, je trouve qu'elles sont trop grises.
2014. ápr. 12. 10:47
 4/5 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon jó a fordításod, előző válaszoló! Kis kiegészítés:

A busznál valóban "arrêts"-ről beszélünk, a tramway-nak és a métro-nak viszont "station"-jaik vannak...

Persze mindkettő értehtő, de így a szóismétlés is elkerülhető.

A kérdező tőlem is megkérdezte ugyanezt privátban, és csaknem szórul-szóra ugyanez volt a fordításom! :))

(Még a "proximité" szó is egyezik... :)

2014. ápr. 12. 10:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Koszonom Julianna, Fanny voltam :P

Igazad van (mint mindig), most, hogy belegondolok, station de métro-t mondok mindig, nem tudom miért irtam arrêt-t :D !

2014. ápr. 14. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!