A/b=D/c=2/b=d/3 a közös nevezőig eljutottam az 3b lett, tovább nemtudom, hogy kell valaki segítsen megcsinálni! Hogy folytatódik?
A c-t miért hagytad ki??
Közös nevező: 3bc
Amúgy nem értem az egszet..
Ez mi? Egyenlet vagy micsoda? mIT KÉNE VELE CSINÁLNI??
Mert ha kiragadom belőle ezt: A/b=2/b ebből az derül ki, hogy A=2, de mit kezdjek vele? Meg a többivel?
Ugyanígy: D/c=d/3 akkor c=3, lehet így megtudható az összes ismeretlen értéke?
Gondolkozz!
Hát nézzük meg mit lehet miből kifejezni...
D/C=D/3 tehát a c=3
A/B=2/B a=2
2/b=
d/3=
2/b=
d/3
/*3b
6=d*b /:b
6/d=b
6=6/b^2
b^2=x
6=6/x
x=1=B
D=6
ell :
2/1 = 6/3 = 2/1 = 6/3
Egyébként amit alkalmazni kell az a bővítés ami annyit tesz, hogy ami nincs alul egy törtben azt megszorzod a fenivel és eltűnik a törtvonal.
Hasznos ám megtanulni, mert középsuliban már (x^2)+(x-3)-al kell bővíteni és lesz majd sírás rívás.
A=2
C=3
D=1
B=6
Is megoldás egyébként...
ajj,konkrét számot keresek.! az a lényeg,hogy a d-re és a b-re kiváncsi a feladat ,hogy mennyi lesz az eredmény csak annyit kértem hogy írja le nekm valaki hogy lépésről lépésre hogy csináljam. és leírtam,hogy mik vannak megadva ,na ez alapján a tételt kell alkalmazni ami ez: A/B=C/D -vel akkor behelyettesítek de ebből nekem ez jött ki,hogy :2/b=d/3 / kn.
6/3b=3b/3b / x3b
6=3b/:3
b=6/3 na nekem ez jött ki de ez tuti nemjó kérem valaki magyarázza el,hogy mit hogy csináljak!és hogy hol rontottam el.azt tudom,hogy a betűket lehet akárhogy írni azaz ugy is lehetett volna,hogy B/A -val
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!