Miről lehet jó statisztikát csinálni?
Néhány ötlet:
Az utcátokban hány ház van? A házak közül hány egy-két-stb. ablakos van? Hányon van redőny? stb.
Vagy : A Posta előtt számold meg, hogy adott idő alatt hányan mennek be? Nők, férfiak, fiatalok idősek,kisgyerekesek.
Vagy hunoros:
Végy 4-5 csomag különféle tésztát. Pl. levestészta, nagykocka, makaróni,tarhonya.
Mérd le, hogy fél kilóban mindegyikből hány darab van. A tészták milyen hosszúak? Számold ki, hogy egy darab tészta fajtánként mennyibe kerül?
A GyK-s kérdések és válaszok adatait egy viszonylag egyszerű script-tel le lehet tölteni. Egyszer kíváncsiságból megírtam. Letöltöttem vagy 17o ezer kérdés adatát. Nagyon vicces volt látni, hogy naponta, az idő függvényében hogyan változik a felhasználói aktivitás.
És az egyes kategóriák aktivitási profilja mennyire tér el (párkapcsoat vs politika vs gyereknevelés). A hosszútávú trendekben (politika kategória) látni lehet, hogy a választások idején megugrik az aktivitás.
BTW, a kérdésekre adott válaszok száma lognormál eloszlást követ. :D De szerintem ezek túlmutatnak a házifeladatodon.
Én csak mondjuk valami olyasmit csinálnék, hogy fognék 2o pénzérmét. És feldobnám, mondjuk 5ox. Minden dobás után felírod, hogy a 2o-ból mennyi a fej. Majd az arányoknak a gyakoriságát ábrázolod egy grafikonon. 50 donbásnál már kezd kialakulni a haranggörbe (de tényleg kell 2o bármilyen érme).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!