Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Minél több lyuk van benne,...

Csapacsupa kérdése:

Minél több lyuk van benne, annál nehezebb, mi az?

Figyelt kérdés
Ez egy találós kérdés. Iskolai frladvány de sajnos nem jöttünk rá.
2014. márc. 20. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem az a vakondos játék, amiben a lyukakból vakondok jönnek elő és le kell csapni? Nem tudom a nevét :D

2014. márc. 20. 20:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajt? Több lyuk csak nagyobb sajtban fér el. Vagy bármi olyan dolog, amiben szabályosan helyezkednek el a lyukak, azaz adott területen adott számú lyuk van. Az ilyenek nyilván nehezebbek, ha több lyuk van rajtuk, mert nagyobbak.
2014. márc. 20. 20:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy fizikailag nehezebb? Ha igen, én olyasmire gondolok, hogy benne marad az, ami a lyukat csinálta, pl golyó, ami befúródik.
2014. márc. 20. 20:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem, nem a whack-a-mole lesz az. :)

A sajtra mi is gondoltunk de a megoldás bonyolultsága nem egyeztethető össze azzal, hogy alsó harmadik osztályos gyerekeknek tették fel a kérdést. Ennél valami játékosabb, furfangosabb válasz tűnne jobbnak.

2014. márc. 20. 20:43
 5/7 anonim ***** válasza:

-szita

-reszelő

-teniszháló

-szúnyogháló

-halászháló

2014. márc. 20. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
kukacos alma? :)
2014. márc. 20. 21:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Találgatok én is. :)

Mivel a lyuk az ott lévő anyag hiánya, ezért az adott tárgy tömege csak csökkenhet, ha a lyukak számát növeljük, miközben a tárgy méretét nem változtatjuk. Ahogy írtad, kisiskolásoknak szóló feladat, ezért én a nehezebb szót a feladat bonyolultságára érteném. Így megoldás lehet bármilyen rejtvény (keresztrejtvény, sudoku, stb): ha több benne a lyuk, tehát hiányos, akkor értelemszerűen nehezebb megfejteni.

2014. márc. 20. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!