Stendhal: Vörös és fekete? (lent)
Figyelt kérdés
De Renálné és Mathilde személyiségét kéne összehasonlítani. Elolvastam a könyvet, filmen is megnéztem, de egyszerűen nem tudom elemezni a két hölgyet. Segítenétek? 16/F2009. dec. 15. 10:34
1/6 anonim válasza:
Segíteni nem tudok, de muszáj elmodanom hogy egy borzalmas könyv volt pedig én szeretek olvasni :S S
Szerintem egyszerűen írd le hogy milyen a személyiségük. Olvasd el a tankönyvet és írd be keresőbe a neten.
2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos a könyvben ilyenről nem ír, és neten sem találtam semmit:S
2009. dec. 15. 11:00
3/6 anonim válasza:
Hát mégis honnan tudod ezeket a szereplők ha nem ír róluk? Ez nem arról szól, hogy a könyvben leírják hogy milyen a jellemük és te kimásolod! Hanem elolvasod hogyan beszélnek, mit csinálnak a történet szerint és levonod a következtetést.
4/6 A kérdező kommentje:
Pont ebbe kértem itt a segítséget, mert az ilyen feladatok nem mennek nekem, 3 mondat a max amit tudok irni róluk és egy oldal kell...
2009. dec. 15. 11:27
5/6 anonim válasza:
megpróbálok segíteni, De Renálné egy megfontolt, férjes asszony, mégis, a Julien iránti szerelme olyan mély, hogy elvakítja, és kapcsolatba bonyolódik a fiúval. Bár a fiú az elején csak játszik vele, ő teljes szívével-lelkével szereti,a könyv végén pl. Julian halálával ő is meghal. Mivel egyszerű asszony, érzéseit ki is mutatja a fiú felé, sokszor már önmagával sem törődve. Mathilde ezzel szemben egy fiatal, felelőtlen lány. Imádja Julient, de ez inkább csak fellángolás, sok az udvarlója amúgy is, de mivel amit akar, azt meg is szerzi nagyon céltudatos módon, így Julienre is "igényt tart". Sokszor színpadias, szinte szerepet játszik pl. hogy fekete ruhába öltözik mindig vmi őse halálának napján (nem emlékszem pontosan). Akaratát rá akarja kényszeríteni Julienre, uralkodó egyéniség, míg De Renálné gyengéd és szerelme is szelíd, a fiúnak a legjobbat akartja, még akkor is, ha el kell válniuk. Szerelme Juliennel a könyv végén beteljesül, s bár Julient kivégzik, tulajdonképpen együtt lehetnek, mert rá 3 napra De Renálné is életét veszti. Ennyit tudok mondani, alapnak remélem jó lesz!:)
6/6 anonim válasza:
Szia! Most jöttem rá hogy Rénalné halála a mély vallásosságával függ össze. Azért hal meg, hogy a túlvilágon egymáséi lehessenek:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!