Melyiket olvasnátok el? Balzac: Goriot apó, Stendhal: Vörös és fekete, Jókai: Az arany ember
Én Az arany embert letettem, nem bírtam elolvasni. A Goriot apóra nem emlékszem. Egyedül a Vörös és fekete-ből dereng még valami, de az is inkább az elemzések miatt maradt meg bennem... legalábbis szerintem. De még mindig ez lehet a legérdekesebb, mert ebből legalább megmaradt valami.
Amúgy lehet, hogy a többség Jókait fogja javasolni, sokan szeretik.
Szia!
Az arany embert olvastam. Igazándiból nem vagyok az az olvasós típus, de ezen kívül az összes kötelező olvasmányt végig bírtam ülni és elolvasni... Ez egyszerűen annyira hosszú, végeláthatatlan és bonyolult volt - legalábbis nekem -, hogy nem igazán lehetett "élvezni". A többit nem olvastam, azok fakultációs anyagok voltak a középsulimban, én arra nem jártam, tehát azokról nyilatkozni nem tudok. :P
Egyébként Az arany emberben az a rossz, hogy minden 2. szó idegen szó, igazából olyan dolgok leírásával mennek el oldalak, aminek lényege nincs, annyira kalandos és hosszú, részletes, visszavág a múltba, utána folytatja, elmesél egy teljesen nem odakapcsolódó történetet (például, hogy miért van félhold festve a búzás zsákokra, ha jól emlékszem), akkor utána a főhős kettős életet kezd el, az se semmi, hogy egyszerre két szálon fut a cselekmény és rengeteg szereplő van, néhánynak ugye 2 neve van, mert a háború után átmenekült és átnevezte magát... Igazából tényleg szinte mindent elolvastam, akárhogy szidták a Szigeti veszedelmet, Odüsszeiát, Mariot és a varázslót, Ivan Iljics halálát (ezek nem feltétlen hosszúak, de szinte közútálatnak örvendtek az osztályomban), de ennél azt mondtam, hogy nem bírom... :D Egyébként ha rövidítettben olvasod, az sem 2 oldal, csak megsúgom, úgyhogy ha lehet, véleményem szerint ne ezt válaszd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!