Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért hívjuk édesvíznek az...

Miért hívjuk édesvíznek az édesvizet? Részletek lent

Figyelt kérdés

Ugyebár a tenger azért sós mert a víz kimossa a sót és ezért hívjuk sósvíznek.

Akko a tavak folyók a cukorbányáinkból mossák ki a cukrot és ezért lesz édesvíz csak nem érezzük mert már hozzászoktunk vagy kevés cukrot tartalmaz?


18/L



2014. márc. 13. 18:24
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%
Igen, a modern világban már a tengerektől folynak fel a folyók a magas hegyekbe, édesítőszerrel javítják az ízét.
2014. márc. 13. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

A köznyelvben cukor alatt többnyire a kémiában mono- és diszacharidnak nevezett szénhidrátok kristályait értjük.

Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek tartalmazhatják. Európában ennek előállítása a legolcsóbb, ezért ez a legelterjedtebb. Melegebb éghajlatú területeken a nádcukor az elterjedt, amit cukornádból állítanak elő, illetve ismert még a juharcukor, amit északi országokban a juharfa nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta teljesen egyforma, csupán a kiindulási növényekből a gyártás során megmaradó szennyezőanyagok okozzák a különbségeket.

Ezenkívül megemlítendőek még a különböző gyümölcscukrok (fruktóz), amelyeket a gyümölcsökből vonnak ki, valamint a tejcukor (laktóz), amelyet gyermektápszerek készítésére használnak és tejből állítanak elő.

A cukrot, amelyet ma minden háztartásban megtalálunk, nem is olyan nagyon régen használják általánosan. Száz-százötven évvel ezelőtt még csak a gazdagabb családok használták, még régebben csak a királyok asztalán volt található. Korábban csak a mézet használták az ételek édesítésére.

2014. márc. 13. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
A cukor, ami otthon van, azt gyártják, olyan formában nem fordul elő a természetben, csak a növények tartalmazzák kisebb-nagyobb mennyiségben. Cukorrépából, cukornádból készítik a cukrot többnyire úgy, hogy ledarálják a növényt, kioldják vízzel a cukrot belőle, majd a vízből kikristályosítják a cukrot és amit kapnak az a kristálycukor.
2014. márc. 13. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
há' mer' nem sós!:) kellett neki egy másik ízes jelző:):):)
2014. márc. 13. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

Mert nem

sós

2018. nov. 12. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

Bem azért

mert édes

2018. nov. 12. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!