Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy számolom ki az asszimetri...

Hogy számolom ki az asszimetria mérőszámát? A héten vizsgázom belőle, és semmit nem beszéltünk róla.

Figyelt kérdés

Kérdeztem Geminit, de ő sem tudta.

Feladat: Egy bolt ötféle lisztet árul. Számítsa ki az asszimetria mérőszámát(A)!

1. Liszt: 269 ft Eladás: 58 db

2. Liszt: 239 ft Eladás: 42 db

3. Liszt: 369 ft Eladás: 16 db

4. Liszt: 229 ft Eladás: 114 db

5. Liszt: 254 Ft Eladás: 27 db

Súlyozatlan átlag: 272

Súlyozatlan szórás: 50,36

Súlyozott átlag: 251

Súlyozott szórás: 34,34 (amúgy ez sem értem, mert nekem 34,33 jött ki, pedig többször átszámoltam, de a megoldókulcs szerint 34,34 a jó).

Már próbáltam mindenhogy, de nem megy. Jegyzetben kb semmi nincs róla, és előadáson sem beszéltünk róla egy szót sem(összesen két darab óránk volt).

Nem matekos a szakom, de jó lenne nem megbukni.

tegnapelőtt 20:23
 1/2 anonim válasza:
A súlyozott asszimetria mérőszáma 𝐴 A körülbelül 0,152.
tegnap 16:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Mi erre a képlet? Mit mivel osszak? Bocsi, nagyon nem áll össze ez az egy feladat a fejemben. :/
tegnap 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!