Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segítség kellene pascalos...

Segítség kellene pascalos feladatban?

Figyelt kérdés
A feladat így hangzik: a kvízen n résztvevő válaszol m kérdésre. A bíró dönti el helyes-e a válasz. A programba a résztvevő pontszámait számoljuk: 1. kérdés 1 pont, 2. kérdés 2 pont, 3. kérdés 3 pont és így tovább, nem helyes válasz esetén pedig mindig -1 pont. Megkeresni a résztvevőt a legtöbb ponttal, kiadni a pontszámait és a sorszámát.

2014. márc. 8. 23:10
 1/7 Tengor ***** válasza:
Mennyi van kész?
2014. márc. 8. 23:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Szép feladat. Mi a kérdés?
2014. márc. 8. 23:37
 3/7 A kérdező kommentje:
amig nem kell elkezdeni a ciklust, addig rendben van, utána felakadok, azt értem h ciklust ciklusba kell raknki, de nem tudom kivitelezni :/
2014. márc. 9. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:

ciklus résztvevő := 1 -től n-ig

.. ciklus kérdés := 1 -től m-ig

.... feladat_többi_része(n, m);

.. ciklus vége

ciklus vége

2014. márc. 9. 14:49
 5/7 anonim ***** válasza:
(akarom mondani feladat_többi_része(résztvevő, kérdés), de lényegtelen)
2014. márc. 9. 14:50
 6/7 A kérdező kommentje:
de hogyan csináljam azt h sorban annyi pontot adjon hozzá, mint amelyik a kérdés? :D
2014. márc. 9. 22:11
 7/7 anonim ***** válasza:

pont := pont + kérdés;

(amennyiben a kérdés a ciklusváltozó, mint az én algoritmusomban)

2014. márc. 9. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!