Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Gyűjtenétek nekem? A többi lent!

Gyűjtenétek nekem? A többi lent!

Figyelt kérdés
Péntekre kéne magyar nyelvtanból olyan házi, hogy leírod a szót ahogy régen s ahogy most a 2013-as helyesírás szerint írjuk. Kb. 40 szót kéne kigyűjteni. Arra szeretnélek titeket kérni, hogy segítsetek nekem s gyűjtsetek párat és adjátok meg a forrást is. Előre is köszönöm!

2014. márc. 5. 19:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen régire gondolsz?

Nekem Nagyon tetszenek Gerőcs Tanár Úr gyűjteményéből a régi, matematika feladatok. Egy példa:

Egyvalamelly háromszeglemény nehézkedési czentrálisán, s továbbá belczirkulátziójának czentrálisán általvisitáló lénia paralell vala az triangulum egyvalamelly gyepüléniájával. Igazoltassék, hogy emez háromszeglemény gyepüléniáinak mértékit az Úr az ő nagy böltsességében az számtani haladvány szerint valónak alkotá.

Valy’h igaz vala-é emezen theoria visszásítása?

(Ezt a feladatot 11. osztályban, faktosoknak adta fel nemrég.)

Hasonlók ebben az előadásában vannak:

[link]

Remélem a "fordítás" nem gond..

2014. márc. 5. 19:50
 2/8 A kérdező kommentje:

Az a lényege, hogy 2013-ban egy kicsit változott a magyar helyesírás s azokat a szavakat kell leírni, amik változtak... kb. 40-et

Szoval a google-ba be kéne írni, hogy 'a magyar helyesírás szabályainak változásai 2013' és az első kettő vagy három oldalról kigyűjteni azokat a szavakat amik benne vannak...

Azért kértelek meg titeket mert erre most nincs időm s holnap se igazán lesz több s akinek van csak egy kis idelye kérem segítsen!

2014. márc. 5. 19:58
 3/8 BringaManó ***** válasza:
Abszolút nem változott, nem tudom, miről beszélsz. Az 1984-es szabályzat van érvényben, küldd hozzám a tanár(nő)t!
2014. márc. 6. 06:09
 4/8 BringaManó ***** válasza:

Talán erre a (két) linkre gondolsz:

[link]

[link]

De ezek NEM változtak 2013-ban, csupán előrejelzik, hogy a várhatóan 2014-ben kiadandó 12. kiadásban majd milyen változások LESZNEK.

És egyébként ott van összegyűjtve, nincs azon mit még jobban összegyűjteni, egyszerűen ki kell kopizgatnod belőle.

Azok után pedig, hogy leírtad (tehát tudod), hogy mit kellene csinálni, merész (és csúnya) dolog volt így kiosztani a feladatot, és várható nagyon csúnyán el leszel küldve (jobb esetben csak melegebb éghajlatra, rosszabb esetben édesanyád is szóba kerülhet – ne így legyen!), de ezt a részt már meghagyom a többieknek. :-)

(Lehet, hogy csak gondolatban küldünk. :-)

2014. márc. 6. 06:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, arrra a két linkre gondolok kedves Bringo Mana nevű felhasználó és ki kéne szedni a szavakat belóle!!!! Nekem erre most nincs időm úgyhogy arra gondoltam szedjetek már ki egy párat légyszives!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014. márc. 6. 06:46
 6/8 BringaManó ***** válasza:

:-DDD

És azzal mit csinálnál, amit idegyűjtenénk? Gondolom, hogy itt kijelölöd, és átopizod valahova. Na, pont ugyazt kell csinálni azokon az oldalakon is...

(De mindenekelőtt a legfontosabb, hogy tudd: azok a LEENDŐ változások még nincsenek érvényben, tehát amit most gyűjteni fogsz, azok közül egyelőre a régebbieket kell használni, ha nem szeretnél fekete pontot a suliban. :-)

2014. márc. 6. 07:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát nem átkopiznám hanem lemásolnám a füzetbe....

Nagy segítség lenne ha nem kéne 3 oldalt átnéznem hanem egyszerűen csak le kéne másolnom a füzetbe...

2014. márc. 6. 15:38
 8/8 BringaManó ***** válasza:

Értem. Hát nekem sincs rá időm sajnos. Remélem, hogy te tudsz majd szakítani rá valamennyit.

(Ceterum censeo: ne feledd: azok a változások még nincsenek érvényben.)

2014. márc. 6. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!