Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki le tudná ezt nekem...

Valaki le tudná ezt nekem fordítani németre? 18/L

Figyelt kérdés

Már kiskoromban is tudtam használni a számítógépet. Nagyon sokat tanultam a nagyapámtól, mert neki volt kettő is. Ahogy nőttem, úgy lett egyre elterjedtebb és mire tizenkét éves lettem már az iskolák többségében is megtalálható volt. Mára már teljesen elsajátítottam a számítógép használatát.

Sajnos sok időt töltök a számítógép előtt. Amikor van egy kis szabadidőm és otthon vagyok, egyből leülök elé. A szüleim nem túl boldogok tőle és én sem, ezért próbálok ezen változtatni.

A számítógép nagyon hasznos tud lenni, ha okosan használja az ember. Szinte bármiről találhatunk információt ma már az interneten, de segíthet a tanulásban is. Könnyen kapcsolatot tudunk teremteni általa az osztálytársakkal is, ha éppen hiányzunk vagy nem értünk valamit a házi feladat kapcsán.

Szerintem a számítógépes játéktól függ, hogy azt hasznosnak nevezhetjük, vagy csak időpazarlásnak. Például egy érdekes logikai játék fejlesztheti a gondolkodást, de egy lövöldözős játéknak semmi értelme, pusztán függőséget okoz.

Én úgy gondolom, hogy a számítógép mára már az életünk részévé vált. Sok ember kompjúteren dolgozik a munkahelyén, vagy a diákok az iskolában. A szemnek kifejezetten kártékony, de például a tanulóknak sokkal gericnkímélőbb megoldás. Olyan szempontból előnyős, hogy sokkal biztonságosabb adathordozó eszköz, mint mondjuk egy füzet, viszont elvesznek mellette az emberi értékek. Amennyiben helyesen használjuk, addig megkönnyítheti a mindennapokat, de mint mindenben, itt is igaz, hogy nem szabad túlzásokba esni.

2014. márc. 4. 23:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Ich konnten den Computer schon benutzen, als ich noch klein war. Von meinem Großvater habe ich sehr viel gelernt, denn er hatte sogar zwei Geräte. Wie ich immer älter wurde, so verbreitete sich der Computer immer mehr. Heute kann ich ihn schon ohne Probleme benutzen

Leider verbringe ich viel Zeit am PC. Wenn ich ein wenig Freizeit habe und zu Hause bin, setze ich mich sofort an den PC. Meine Eltern freuen sich nicht besonders darüber und ich auch nicht, deshalb versuche ich daren etwas zu ändern.

Der Computer kann sehr nützlich sien, wen man ihn klug benutzt. Man kann im Net über fast alles Informationen finden, aber er kann auch beim Lernen helfen. Man kann durch ihn mit den Klassenkameraden Kontakt halten, wenn man krank war oder etwas bei den Hausaufgaben nicht verstanden hat.

Bei den Computerspielen gibt nützliche Spiele und nicht nützliche. Zum Beispiel ein logisches Spiel kann das Denken fördern, aber ein Kriegsspiel hat keine Sinn,

es macht nur abhängig.

Ich denke, daß der Pc heute schon Teil unseres Lebens geworden ist. Viele Menschen arbeiten an ihrem Arbeitsplatz am Computer, oder die Schüler in der Schule Für die Augen ist er nicht gerade gut. Er ist ein zuverlässigerer Datenspeicher als z.B. ein Heft,

aber die menschlichen Werte gehen durch ihn verloren. Wenn man ihn richtig benutzt, kann er unseren Alltag erleichtern, aber man darf es mit ihm auch nicht übertreiben.

2014. márc. 5. 00:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
2014. márc. 5. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!