Ki az erkölcstelenebb?

Figyelt kérdés

Rastignac (Goriot apóból) vagy Julien (Vörös és feketéből)???

Miért?

fél oldalas fogalmazást kéne irnom holnapra, de csak a Goriot apót olvastam el, így nem tudom őket összehasonlitani.

Nagyon köszi a válaszokat!! :$

2009. dec. 8. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én meg csak a Vörös és feketét:) de abba tudok segíteni. Julien szegény származású, de okos fiú volt, a külsejét és az eszét felhasználva elcsábította a rá bízott nevelni való fiú anyját, aztán később is magát megjátsza jutott előre az életben. Mindig olyan eszméket hangoztatott, amikkel többre ment, majd egy másik leány szeretőjeként próbált érvényesülni, de rájött, hogy az első szeretője (De Renalné) valóban fontos volt számára, és beleszeretett. Rájön, hogy az eddigi életfelfogása tarthatatlan, így mikor börtönbe kerül és halálra ítélik esze ágában sincs fellebbezni, pedig megmenekülhetne, de inkább a halált választja. Hasonlítsd össze Rastignaccal:)
2009. dec. 8. 15:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Juliennek elvei vannak, Rastignacnak érdekei. Rastignac viszont habozott, mielőtt elkezdte volna kihasználnni az embereket.
2009. dec. 20. 00:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!