Excel függvény kérdés?

Figyelt kérdés

Excelben az a feladat, hogy egy adott oszlopból össze kell adni az 53 legnagyobb számot.

(Összesen 61 sor van az oszlopban, ebből számos üres, nincs 53 teli cella)

Én úgy csináltam, hogy KICSI függvénnyel megnéztem a 8. legkisebbet (ez az 54.). Ki is jött egy szám. Aztán SZUMHA függvény, ahol megadom a táblát amiben össze kell adni, majd a kritériumot a következőképpen: ">K75" (Mivel a KICSI függvény eredménye a K75 cellában van). Ekkor az eredmény 0. Viszont ha nem a cellát adom meg kritériumnak, hanem a benne szerepló számot, akkor működik (tehát pl.:">45600".

Azt szeretném ha dinamikus lenne, mivel változhat a kritérium is. (Ezért akarom a cellát megadni feltételnek)

Van ötletetek miért nem jó, vagy egyéb út, hogy csináljam meg?

2014. jan. 31. 17:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Ágyazd egybe a kettőt. A kritérium ne a K75 legyen, hanem a KICSI függvény.

Így mindenképpen dinamikus lesz.

2014. jan. 31. 18:51
 2/2 anonim ***** válasza:

ÉS ez rögtön nem működik, ha nem 61, hanem 69 számból kell kiválasztani az 53 legnagyobbat.

Ha mindenképpen függvénnyel akarod csinálni, akkor NAGY(A:A, SOR(A1)). Így lefelé folytatva változik az is, hányadik legnagyobb. Aztán ha megvan az 53, akkor SZUM.

2014. jan. 31. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!