Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Nem értem a matekot a mérlegel...

Szabolcs56 kérdése:

Nem értem a matekot a mérlegelvet tanuljuk de fingom nincs róla hogy mit hogyan kell csinálni mert egyszerüen nem értem irok le egy-két példát ami a dogába lessz 7. es vok: ? ?

Figyelt kérdés
Nem értem a matekot a mérlegelvet tanuljuk de fingom nincs róla hogy mit hogyan kell csinálni mert egyszerüen nem értem irok le egy-két példát ami a dogába lessz 7. es vok: (x+3) -2x=15 8x- (2x-3) =16- (2x-3) 2* (x+1) -8=3. (2x-5) -3x 1-5 (x-1) =2* (2x-1) -x 4* (x-1) =3* (x+2) 3x-5-4x=x+5%5x-24 ezeket kellem gyakorni csak az egészet bnem értem mert azt se tudom hogy hogy kell kiszámolni az x-et meg hogy jobb és bal oldal mi és plusz az ellenörzés jobb és bal szóval nagy kécclek hogy segíts megoldani és elmagyarázni hogy mit mivel és mit hova?

2014. jan. 27. 15:43
 1/1 valamiparadox ***** válasza:

Az egésznek az a lényege,hogy az egyik oldalon x legyen,a másikon meg egy szám. Addig kell rendezni,ameddig ez sikerül.

(x+3) -2x=15 - itt a zárójel nem jelent semmit,csak "kiiktatod" és összeadod a számokat

x+3-2x=15

-x+3=15 /-3

-x=12 /*(-1) ->azért kell ez a művelet,hogy az x legyen mínusz (mivel eggyel szorzunk,az eredmény nem változik,csak az előjelek)

x=-12

8x- (2x-3) =16- (2x-3) - itt a zárójelek előtt már mínusz van,erre figyelni kell!

8x-2x+3=16-2x+3

6x+3=19-2x /+2x

8x+3=19 /-3

8x=16 /:8

x=2

2014. jan. 27. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!