Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Út, utazás motívuma az irodalo...

Út, utazás motívuma az irodalomban?

Figyelt kérdés
Egy 3 oldalas fogalmazást kellene írnom ebben a témában. Eszembe jutottak olyanok mint pl. Odüsszeia, Isteni Színjáték stb. De minden osztálytársam ezekről fog írni, és nem szeretném, ha a tanár azt hinné, hogy róluk másolom. Van valami ötletetek? Rengeteg könyvet olvastam már, de hirtelen nem jut eszembe egy olyan mű sem, ami pl. valakinek az életútját írná le, szerintem az is megfelelő lenne ebben a témában. A fogalmazásba 3 művet kell belefoglalni, előre is köszönöm a segítséget!

2014. jan. 25. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Voltaire - Candide, Vörösmarty - Csongor és Tünde, Defoe - Robinson Crusoe, Swift - Gulliver utazásai, Bessenyei György - Tariménes utazása

Így hirtelen ennyi jut eszembe. Amúgy nyugodtan írhatsz Te is a fent említett két műről, mert szerintem mindenkinek ez az első két mű, ami eszébe jut az utazásról. Nem onnan tudja a tanár, hogy másoltál, hogy ugyanarról írtál. ;-)

2014. jan. 25. 11:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szindbád :)

Ott vannak Az Ezeregyéjszaka meséi, Krúdy Gyula Szindbád novellái és Kiss László: Szindbád egyelőre nem haza megy c. novellája

Utóbbit itt találod:

[link]

2014. jan. 25. 11:09
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a legeslegjobb mű, amit az allegorikus utazásról lehet mondani Kosztolányi Esti Kornéljának 18. fejezete. Ebben egy villamosúttal azonosítható egy teljes élet, a felszállástól (születés) kezdve a leszállásig (halál).
2014. jan. 25. 11:24
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Goethe "Wilhelm Meister" tanulóévei
2014. jan. 25. 13:09
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Még használhatod pl. a "Candide"-ot is

(Voltaire)

2014. jan. 25. 13:11
 6/8 anonim ***** válasza:
87%

Jules Verne

Utazás A Föld körül

2014. jan. 25. 13:23
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! :) Minden választ hasznosnak ítéltem meg!
2014. jan. 25. 14:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Robinson Crusoet és Gulliver utazásait választanám. :)

Sok sikert hozzá!

2014. jan. 26. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!