MATEK! FÜGGVÉNYEK, valaki gyorsan HELP? (angol:S)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szóval, angolul tanulom a matekot, és így még inkább össze vagyok zavarodva, magyarul se igen értem...
Szóval, függvények. A legelején vesztem el már, a hozzárendelős résznél, amikor ilyeneket kell rajzolni: [link]
a mostani feladat ez volt: D={1,2,3} C={2013,2014}
és akkor ez volt az eredmény: 2³ = 2x2x2 = 8
ezt azthiszem értem, hogy hogy jött ki. de van ez a másik feladat: D={1,2,3} R={2013,2014}
és itt megoldásnak ez van írva: 2³-2=6
azt a kettőt miért vonjuk ki ? és az R ugye azt jelenti hogy Range, de az magyarul mégis mi és miért lesz más az eredmény, mint az előző feladatban amikor Codomain volt Range helyett ?
Remélem azért érthető, köszi :\
2014. jan. 8. 17:47
1/3 savanyújóska válasza:
Nem, nem az. Mármint D az általában az értelmezési tartományt jelöli (mely értékeken értelmezett a függvény - x tengely), R pedig az értékkészletet (milyen értékeket vehet fel a függvény - y tengely). (Magyarul és németül legalábbis.) A te leírásoddal az a baj (eltekintve attól, hogy nem tudom, pontosan mi a különbség, C és R között - erre szerintem egyébként rá tudnék jönni, ha meglenne a többi adat), hogy maguk a függvények nincsenek megadva. Pl. a 2^3 -on az lehet f(x) = 2^x, ahol x = 3, de lehet f(x) = x^3 is, ahol x = 2. Szóval valamilyen hozzárendelést próbálj még idebiggyeszteni, mert itt jelenleg nincs egy sem. (A 2013,2014-et meg eleve nem tudom értelmezni, tekintve, hogy az "eredmények" 8 és 6.)
2/3 A kérdező kommentje:
hát nekem ez így van leírva a füzetembe, mint órai munka... nem értem :|
2014. jan. 8. 19:02
3/3 savanyújóska válasza:
Esetleg el tudnád küldeni a jegyzetet, mint olyat, képként? Talán abból többet tudok kihámozni...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!