Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segitettek nekem abba, hogy...

Annie97 kérdése:

Segitettek nekem abba, hogy ezek a szavak melyik történetekben szerepelnek? (biblia)

Figyelt kérdés

Hétpecsétes titok

júdáspénz

júdáscsók

pálfordulás

tamáskodik

hegyi beszéd

matuzsálemi kor

salamoni itélet

csodálatos halfogás

Sóbálványá válik

megbélyegzett ember

eladni egy tál lencsét

2014. jan. 4. 16:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Júdáspénz: amikor Júdás 30 ezüstért elárulja Jézust.

Júdáscsók: amikor Júdás a Getsemáné-kertben csókkal köszönti Jézust - ez a jel a katonáknak, hogy kit is kell elfogni.

Pálfordulás: amikor Saulnak, a keresztényüldözőnek megjelenik Jézus a damaszkuszi úton és megkérdezi tőle: "Saul, Saul, miért üldözöl engem?" - ennek hatására Saul egy időre megvakul, majd megtér, Pál apostol lesz belőle, Jézus egyik nagy követője.

tamáskodik: Tamás volt az egyetlen Jézus tanítványai közül, aki nem hitte el, hogy Ő feltámadt. Csak akkor hitte el, amikor megérinthette a sebeit.

Hegyi beszéd: Jézus első nyilvános tanítása, ekkor hangzott el pl. a nyolc boldogság is. [link]

Matuzsálemi kor: Matuzsálem volt a legidősebb ember, aki valaha élt. [link]

Salamoni ítélet: Salamon király bölcs volt és igazságos, ebből kikövetkeztetheted.

Sóbálvánnyá válik: amikor Isten elpusztítja Szodomát és Gomorrát, a bűnös városokat, megengedi Lótnak és feleségének, hogy előtte elmeneküljenek, de megtiltja, hogy hátranézzenek. Lót felesége ezt megszegi, és amint hátranéz, sóbálvánnyá válik.

Megbélyegzett ember: Káin kapott bélyeget a homlokára, miután megölte Ábelt.

Eladni egy tál lencséért: Ézsau adta el az elsőszülöttségi jogát fivérének, Jákobnak egy tál lencséért.

Hétpecsétes titok: [link]

Igazából kiguglizhattad volna nyugodtan. ;)

2014. jan. 4. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!