Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Angol háziban kellene egy kis...

Angol háziban kellene egy kis help. Valaki?

Figyelt kérdés

Ezekből a szavakból kellene egy kis storyt összedobni:

eat[enni] run[futni] chubby[kövér] bunny[nyuszi] salad[saláta] helpful[segítőkész] rubber[radír/gumi]

Elég magyarul,én majd lefordítom, van fantáziám,de most valahol a béka sgge alatt..:)

Aki ír,és NORMÁLIS történetet,annak köszönöm,a legjobbat lefordítom:)

2009. nov. 29. 11:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyer volt hol nem volt, volt egyszer egy Segítőkész Radirgumi. Ez a radirgumi nagyon magányos volt.Ezért útnak indult a nagyvilágban. Ment mendegélt a kerek erdő közepé, míg egy nyusziba botlott. A nyuszi sírt, sírdogált. Ígyhát megkérdezte a segítőkész radirgumi a nyuszitól, hogy mi a baj.

-Szerbusz Nyuszi! Miért sírsz?

-Szerbusz kedves Segítőkész Radirgumi. Tudod van a szomszédban egy Kövér Egér és el eszi előlem az ennivaló. Kedves Segítőkész Radirgumi tudnál rajtam segíteni?

A Segítőkész Radirgumi törte a fejét, hogy mit is tegyen. Ám eszébe jutott egy nagyszerű ötlet.

-Mondcsak Nyuszi. Szeretsz futnmi? Mert kihívhatnád a Kövér Egeret egy futőversenyre. Aki nyer, azé lesz a saláta.

-Remek ötlet Segíítőkész Radirgumi.

Megbeszélték a versenyt. Másnap alokonyatkor rendezték meg. A közeli mezőn volt a verseny helyszíne. A két veresenyző nekiiramodott és rutottak míg bírtak. A Kövér Egér hamar kifáradt, ezért a Nyuszi nyerte a versenyt, és övé lett a káposzta. A Segítőkész Radirgumi mostmár nem volt magányos, mert a Nyuszi lett a barátja, a Nyuszi boldog volt, mert volt mit ennie. Így hát boldogan éltek, míg meg nem halltak.

Tudom kicsit dedós, de jobb nem jutott eszembe.

2009. nov. 29. 12:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Hehheh..:D

Ez nagyon tetszik,ötletes!:D:P

Köszönöm!:)

2009. nov. 29. 13:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez aranyos. A chubby pufók, és nem kövér, ennek a szónak más a hangulata. A mese így kezdődik: Once upon a time there was a ... És így végződik: And they lived happily ever after.
2009. nov. 29. 14:45
 4/9 A kérdező kommentje:

Igazad van!

Egyébként,azt sem nagyon tudtam,hogyan kezdjem,illetve hogyan fejezzem be.

Köszönöm szépen! Aranyosak vagytok mindketten!:))

2009. nov. 29. 20:20
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát...ez ilyen lett....,bár egyes tuti nem.:))

Néhol átírtam kicsit,de nem sokat változtattam.:)

Tudom,vannak hibák,de hát előfordul.:$:)

Once upon a time, there was a helpful rubber. The rubber was very lonely so he took the road into the high life. He was going ambled along on the middle of the round forest while he stumbled on a bunny. The bunny was crying. The helpful rubber asked the bunny, that what's wrong.

-Hi bunny! Why are you crying?

-Hi Dear Helpful Rubber. You know the chubby mouse who lives in the neighbour eats my food. Dear Rubber can you help me?

The helpful rubber broke his head, what he can do. A brilliant idea came to his mind.

-Says bunny. Do you like running? Because you could challenge the chubby mouse to a running race.

They talked over the competition. They organized it the following day at sunset on the nearly field. The competitors were ran as far as they endured.

The chubby mouse got tired soon so the bunny won the competition and the salad too. The helpful rubber wasn't lonely any more because the Bunny became his friend,The bunny was happy because he got back his salad,and they lived happily ever after.

Köszönöm szépen a segítségeteket!!!!!!!:)

2009. nov. 29. 22:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Jól sikerült. Még okosítalak: while=amíg, amikor=when

salad: az a saláta mix A nyuszi salátája lettuce - fejessaláta

Idézett, ún. függő kérdésben nincs that. Ráadásul múlt időbe kell tenni a mellékmondatot: He asked the bunny what was wrong.

'in the neighbour' az mókás. A szomszédban, tehát Mari néniben, Józsi bácsiban. A közelben értelemben nearby, de nem nearly, mert az "majdnem".

Töri a fejét - ezt így nem mondja az angol.

De különben tök jó és aranyos, tedd el majd mutogatni a gyerekednek.

2009. dec. 1. 20:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Angol tanárom is ugyanezekre a hibákra hívta fel a figyelmemet,egytől-egyig!:))

Te nagyon jó lehetsz angolból!

Köszönöm szépen!:)

2009. dec. 1. 21:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy elég jó vagyok, mert angolt tanítok :)
2009. dec. 1. 22:35
 9/9 A kérdező kommentje:
:)))))
2009. dec. 2. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!