Irodalom kérdések, valaki segítene?
Milyen szerepet töltöttek be a keresztény gondolkodásmódban a szentek?(a középkorban)
Miért imádkozhattak a szentekhez az emberek?(szintén a középkorban)
Miért letett érték a középkori keresztény gondolkodásban az önsanyargatás, az embertársakkal szembeni alázat?
Voltak még kérdések, azokra tudtam válaszolni, de ezekre egyszerűen nem..
Köszi a segítséget előre is!
Nem vagyok irodalmár, sem zseni, de megpróbálok válaszolni józan paraszti ésszel. :)
1. A szentek majdnem olyan feladatot töltöttek be mint pl a rómaiaknál egy-egy isten. Akit szentté avattak, valamilyen tulajdonságnak volt a képviselője. Ezeket tisztelték, talán áldoztak is nekik (?).
2. Mert tisztelték őket, és segítséget, bűnmegbocsátást vártak tőlük.
3. Erre a kérdésre nem igazán tudnék válaszolni, talán azért mert az emberek azt hitték hogy ha valami rosszat tesznek önsanyargatással jóvá teszik Isten előtt.. (ez sem biztos)
Háát ezek jöttek :) Nem mondom hogy feltétlen jók, de én ezeket válaszolnám hirtelen, nem néztem netről semmit. Remélem segít :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!