Segítenél nekem az informatika (Word) házi feladatomban?
Leírom a feladatot, de 1 konkrét kérdésem lenne! A legfőbb kérdésem, hogy hol lehet azt beállítani, hogy pl.: a bal lapszéltől 10 cm-re, felső lapszéltől 2,5 cm-re legyen valami. Nagyjából már sikerült megcsinálnom, de ezt a lapszél beállításokat nem tudom. Sajna a mintát nem tudom berakni, mert én is úgy kaptam meg, hogy éppen látszik rajta valami!
1. A receptlap A5-ös méretű legyen, a margóit (fent, lent, jobbra, balra) állítsa 0,6 cm-esre!
2. A receptlapon 4 színt használjon; ezek a téglavörös, lazacszín, sárga és fehér. A színek alkalmazását a következő táblázat tartalmazza:
Téglavörös: RGB (200,70,36)-> A háttér színe
Lazacszín: RGB (252,147,99)-> a belső alakzat kitöltő színe, a körök kitöltő színe, az oldalszegély színe.
Sárga: RGB (255,255,0) -> betűszín
fehér: RGB ( 255,255,255) -> a belső alakzat keretének színe, a körök vonalának színe
3. A háttér színét állítsa be a táblázatban megadottak szerint!
4. Állítson be szegélyt az oldal körül, ami a táblázatban megadott színű és 1-2 pont közötti vastagságú!
5. A belső téglalapot rajzolja meg a szövegszerkesztő program segítségével! Az alakzat 17,5 cm magas, 11 cm széles legyen! A kerete 1.5 pontos, és a táblázatban megadott színű! Az alakzatot úgy helyezze el az oldalon, hogy a bal margótól 1,9 cm-re, a felső margótól 1,6 cm-re legyen!
6. A recept szövegét a leves.txt fájl tartalmazza. Illessze be az étel nevét a mintán látható helyre! A betűméretét állítsa 14 pontosra, majd helyezze középre! Állítson be 12 pontos térközt a bekezdés elé.
7. A recept szövegében 12 és 10 pontos betűméretet használjon! A betűtípus egységesen Times New Roman legyen!
8. A "Hozzávalók" és az "Elkészítés" szövegeknél állítson be térközöket a szöveg többi részétől való elkülönítésre! Tegye aláhúzottá ezeket a szövegeket!
9. A hozzávalók felsorolásánál a pontosvesszőket cserélje bekezdésvége jelekre! Minden bekezdést húzzon be 0,3 cm-rel és állítson be 0,5 pontos ritkított betűközt!
10. Az étel elkészítésére vonatkozó utasításokat leíró részt tegye sorkizárttá!
11. A tápanyagértéket és az elkészítési időt leíró bekezdéseket 12 pontos térközzel különítse el a többi szövegtől.
12. Szúrja be a paloc.jpg képet a receptbe, a méretét csökkentse az eredeti nagyság 60%-ára a méretarányok megtartásával! A képet úgy helyezze el, hogy a bal lapszéltől 10 cm-re, a felső lapszéltől 2,5 cm-re legyen!
13. Készítsen két kis kört a megadott színekkel. A körök átmérője 0.55 cm legyen. Az elhelyezésénél a távolságot úgy állítsa be, hogy a bal lapszéltől 1,3 cm-re, a felső lapszéltől 7.6 és 14.6 cm-re legyenek a körvonalak!
A leves.txt állomány: ->
Magyaros palócleves
Hozzávalók:
80 deka lapocka (bárány); 1 dl olaj; 3 fej vöröshagyma; 50 dkg tisztított burgonya; 50 dkg mirelit zöldbab; 1 gerezd fokhagyma; 1 babérlevél; 1 csokor petrezselyem; 1 nagy doboz tejföl; 3 dl asztali fehérbor; 1 citrom; édes-nemes paprika, köménymag, piros arany, liszt; 2 liter húsleves (kockából), só
Elkészítés:
A lapockát megmossuk, a hártyáit lefejtjük, és apró kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékra megtisztított, megmosott és finomra vágott vöröshagymát szórunk, és aranysárgára pirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és a köménymaggal, késhegynyi piros arannyal, édes-nemes paprikával együtt a hagymához adjuk. Rátesszük a kockákra vágott lapockát, megsózzuk, és fedő alatt fél óráig pörköljük. Időnként felengedjük kevés húslevessel. Miközben a hús fő, megtisztítjuk a burgonyát, a mirelit zöldbabbal együtt a pörkölthöz adjuk, és felengedjük a maradék húslevessel. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és mérsékelt tűzön puhára főzzük. A tejfölt liszttel kikeverjük, és az asztali borral együtt a forró leveshez adjuk. Egyet forralunk rajta, a tetejét meghintjük az előre elkészített finomra vágott petrezselyemmel, csepegtetünk bele citromlevet, és házilag készített csipetkével tálaljuk.
997 kcal/adag, 4187 kJ
Elkészítési idő: 45 perc
köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!