Felkelhetetle kérdése:
Tudnátok mondani olyan szavakat aminek a megváltozik a hosszú vagy rövid mással hangzója és ezzel a szó jelentése is? Pl: hall-hal, toll-tol
Figyelt kérdés
pl: hall-hal, toll-tol ilyen formábban kéne amennyit csak lehet összegyűjtetni. Nagyon megköszönném szerintem nem csak nekem segítenétek ezzel.2013. dec. 2. 11:24
14/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm eddigi válaszokat szívesen fogadnék még ilyen szavakat :)
2013. dec. 2. 21:11
15/24 BringaManó válasza:
magánhangzóhossz számít?
(más szóval: a móka-mokka megfelelt?)
16/24 anonim válasza:
tengerész-tengerrész
mos-moss(!)
tapos-taposs(!)
edz-eddz(!) (még rengeteg ilyen van, hogy igéből felszólító módú igét képzünk).
tervel-tervvel
megy-meggy
baba-babba (bab+ba)
fed-fedd (megszid)
fedő-feddő
ülő-üllő
követel-követtel
kötet-köttet
lak-lakk
zsebel-zsebbel
szeretet-szeretett
vasal-vassal
fejel-fejjel
tára (súly)-tárra (tár+ra)
Ha volt ara-arra, akkor ere (ér+e)-erre
kapa-kappa (görög betű)
haló-halló (telefonos "köszönés")
elő-ellő (szülő állat)
Egyelőre ennyi. Ha eszembe jut még, írok! :)
17/24 anonim válasza:
Utolsó, a felszólító mód nem jó ilyen feladatokhoz, mert nem változik meg tőle a szó jelentése. A követel-követett el helyesírása nem stimmel. A tanár ezt sem fogja elfogadni. Valamint a ha ló (vagy nem tudom, mire gondoltál) - halló sem jó. De azért vannak köztük nagyon jók is!
18/24 anonim válasza:
Bocs, megnéztem, "A gömbhalmazok egy csoportja és II. populációs mezőcsillagok (az ismertek többsége RR Lyrae) töltik ki a korongot övező gömbszimmetrikus teret, ezek alkotják a galaktikus halót." Aki ezt beírja megoldásnak, magolja be ezt a mondatot, különben a tanár lehúzza, mert nem csillagász. :)
20/24 anonim válasza:
Seb (vlkinek a sebe)/sebbe (a sebbe bele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!