Hogy vannak helyesen ezek az angol mondatok?
Write sentences. Put the verbs into the correct form and use who or which.
Example
Football / sport / Jack like
Football is a sport which Jack likes.
1 Frankie / student / work hard
2 This / the / CD / I / always / listen to
3 Tennis / sport / I don’t play
4 Sally / my friend / always late
5 This / the film / we see / last night
Mit jelentenek ezek a szavak?
4 pitch pool racquet course
5 track stick bat club
(a kakkutojást kell alá húzni de nem értem a szavakat)
pitch: football pitch focipálya pool: swimming pool uszoda racquet: tennis racket teniszütő course: golf course: golfpálya
track: futópálya stick: bot, gyeplabdaütő bat: baseball, krikettütő club: golf club golfütő
Szíves figyelmedbe ajánlom az interneten fellelhető számos angolszótár egikét, pl sztaki.hu
F. is a student who works hard.
This is the CD (which) I always listen to. kihagyható a which
Tennis is a sport (which/that) I don't play. (kihagyható)
S. is my friend who is always late.
This is the film (which/that) we saw last night. (kihagyható)
Ne mondd, hogy ez nehéz volt! Ha alanyra vonatkozik a vonatkozó névmás, 1., 4. mondat, nem lehet kihagyni, a többinél ki lehet, sőt úgy gördülékenyebb a mondat. Személy who, tárgy which, that lehet mindkettő, where hely. És már túlteljesítettem a választ.
1 Frankie is a student who works hard.
2 This is the CD I always listen to.
3 Tennis is a sport which I don't play.
4 Sally is my friend who always late.
5 This is the film which we saw last night.
Személynél who, tárgynál/elvont fog.-nál which. Az igéket meg az időhatározóknak megfelelően kell átalakítani. - csak hogy valamit tanulj is a válaszból ;)
who is always late. bocs egy "is" kimaradt :)
(10:48) voltam. Szerintem,ha az a feladat hogy használd! a who vagy a which-et akkor írd be mindenhova nyugodtan, nem hiba. Később ha profibb vagy elhagyhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!