Meg lehet tanulni az angol betüket helyesen ejteni és a kiejtést egy-két hét alatt?
Nagyon erős akcentusom van,ezért nem értik mit mondok. Ha betanulom cd-ről, leckékből a betük kiejtését és utána a szavakat, akkor meg tudok szabadulni ettől az erős akcentustól?
Nincs hosszú ü a billentyüzetemen.
Hát a betűk kiejtését nem lehet megtanulni, de a hangokét igen. :)
Gyakorlás kérdése.
Ki nem érti amit mondasz? Tanárok vagy külföldiek?
Én külföldiekkel dolgozom évek óta és leginkább azt vettem észre, hogy az nem érti meg amit a másik mond, aki nem is akarja.
Az akcentusodon az segíthet, ha a cd-n hallott szövegeket sokszor visszaismétled de valóban ez nem fog segíteni 1-2 héten belül.
Hallgass sok angol szöveget, nézz angolul filmeket és egy idő után rá fog állni a füled és ezzel együtt a kiejtésed is.
Ha tudsz valakivel angolul beszélni rendszeresen az is nagyon jó gyakorlás.
De valóban igaza van az előttem szólónak akcentus nélkül csak hosszú külföldi tartózkodás alatt tudsz megtanulni.
Mellesleg én úgy gondolom, hogy sehol a világban nem elvárt az, hogy akcentus nélkül beszélj egy nyelvet. Törekedj inkább a fordulatos társalgásra és nagy ( adott esetben professzionális )szókincsre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!