Matek 9. osztály Algebra: műveletek egyszerűsítése, csoportosítása, jól csináltam-e?
Figyelt kérdés
4 feladat van:
az elsőt megcsináltam, nem tudom, hogy jól-e
a másodikban a 16x-8x2+x3 - t nem tudtam megcsinálni
a harmadikban a számlálót nem tudtam egyszerűsíteni
a negyedikben szintén nem tudom a számlálót egyszerűsíteni
2013. nov. 26. 17:14
1/2 anonim válasza:
A 3. és a 4. csak egyszerű nevezetes azonosság. (a+b)^2 = a^2+2ab+b^2 . Ha így kibontod akkor a két oldal egyforma lesz, vagyis x bármilyen szám lehet. A másodikat ilyen egyszerűen nem tudom leírni.
2/2 A kérdező kommentje:
nem, nem tudom átrakni abba a azonosságba, mármint a felső részt, a 15nek nem egész szám a gyöke, és a 24nek sem. Egyszerűen nem stimmel, jó lenne, ha leírnád, te hogy gondolod. a harmadik felső részét úgy próbáltam egyszerűsíteni: x(2x-1)-15, de így nem tudom lehúzni, de 2x+5-öt kéne valahogy kihoznom a számlálóból.
2013. nov. 26. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!