Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit írhatnék? Képzeletbeli...

Mit írhatnék? Képzeletbeli interjút kell készítenem Zeussza, Poszeidónnal vagy Hádésszal.

Figyelt kérdés
Szeretek írni, sokak szerint tudok is, de most semmi jó ötlet nem jut eszembe. Legyetek szívesek segítsetek!
2009. nov. 15. 14:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia. Én Zeusszal készítenék interjút a helyedben. :) Neki egy felesége, és millió szeretője volt. :)

[link]

itt van egy rövid leírás, hogy kik voltak a szeretői és az istennőktől született gyermekei. Köríthetsz hozzá történetet a nem túl hűséges férfiról, aki nem tud uralkodni az ösztönein. :)

2009. nov. 15. 14:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Először én is rá gondoltam, mert talán róla tudjuk a legtöbbet, de szerintem az összes osztálytársam Zeuszról és a "nőügyeiről" fog írni, ezért én valami mást, egyedibbet szeretnék. Estig töröm a fejem, ha addig nem jut eszembe semmi más, akkor megírom ezt.

2009. nov. 15. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
2009. nov. 15. 15:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. nov. 15. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha mindenképpen Zeuszról akarsz,lehetne egy eltitkolt nagy szerelméről írni! Az igaz szerelméről,akit nem vehetett el,mert az érdek atr kívánta, hogy Héra legyen a felesége. Lassan építhetnén fel a sztorit, Zeusz fokozatosan nyílna meg,és egyre őszintébben beszélne élete nagy szerelméről, akit elszakítottak tőle, és ezt éli ki a nőigyeiben, próbálja elfelejteni ez egyetlen igazit, de soha nem fogja tudni.

Ez szerintem jó sztori lenne. :D

Hádész

hmmm, láttad az Operettszínház RÓmeó és Júliáját? Hádész lehetne olyan, mint ott Tybalt. Nagy tehetségű, lelkes, álmodozó kisfiú volt, de hagyták élni a gyermekek szokásos életét, neki uralkodnia kellett- az Avilágon, tehát ráadául nem is a "rendes" világon. Hádész depressziós, nihilista, "goth" is egy kicsit, befelé forduló. De igazából nem érzi jól magát az Alvilágban, az elők közé meg már nem való.

Biztos van valami lelki betegsége, azt majd kitalálhatnád, hogy mi(k). Talán skizofrén is egy kicsit.

Meg epilepsziás is lehete, mint az operettes Tybalt.

Poszeidón

mint a BKV-ellenőrök vagy Piton a Harry Potterben (igazából a kettő ötvözete)

dicsvágyó, megalomán, de ihazi hatalmat nem kaphat, Zeusz címére pályázik (ahogy Piton SVK-t akar tanítani), de azt soha nem kaphatja meg. Ezért zsarnokoskodik ott, ahol megteheti. Ahogy BKV-ellenőrök is visszaélnek a kis piti hatalmukkal.

Ez barümi jó feladat, remélem, adtam valami jó ötletet.

Először nagyjából dolgozd ki a karakter, a fő jellemvonásait, anélkül ne kezdj hozzá, álljon össze a fejedben, milyen "ember" is az alanyod.

2009. nov. 15. 17:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Hú, ezek jól hangzanak.

Zeuszé tetszik a legjobban, A Hádész/Tybalt ötlet is nagyon jó (persze, hogy láttam a Rómeó és Júliát, nekem, mint színház- és musicalmániásnak ez alap), a Harry Pottert nem láttam és a BKV ellenőrökről sem tudok sokat, mert vidéki vagyok, de az első kettő annyira tetszik, lehet megcsinálom mindkettőt.

Nagyon köszönöm!!!

2009. nov. 15. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!