Adliz épp ma szedte le a körtéket a fájáról. A gyorsabb behordás érdekében talicskát használt. Adliz 11 fordulóval tudta behordani a sok körtét. Ha minden fordulóval 2 kilógrammal több körtét vitt volna be, akkor csak 9-szer kellett volna fordulnia?
Figyelt kérdés
Erre szeretném a választ megtudni, s hogy hogyan kell kiszámolni! köszönöm!2013. okt. 25. 18:22
1/10 anonim válasza:
Ebben nincs kérdés amire válaszolni lehetne, de a megoldás ez.
11x=9(x+2)=9x+18
2x=18
x=9 (kg-t tett bele egyszerre)
2/10 anonim válasza:
11 szer vitt x kg körtét.
vagy vihetett volna 9 szer, ekkor osszesen x+x+2+x+4+x+6... érted.
na mivel ugyanannyi körte van, ezért:
11x= (x+x+16)/2*9= (x+8)*9
2x=72
x=36
3/10 A kérdező kommentje:
A kérdést lehagytam, az pedig az volt, hogy Hány kiló körte termett Adliznál?
2013. okt. 25. 18:38
4/10 anonim válasza:
Szóval azért különbözik az én és az első válaszadó válasza, mert nem teljesen érthető mit írtál.
9-szer vitt x+2 kg-t
vagy vitt először x-et, aztán x+2-t, aztán x+4-et...
5/10 A kérdező kommentje:
Igen! Sajnos lemaradt a kérdés, de már ott van!
2013. okt. 25. 18:42
6/10 anonim válasza:
Ha minden fordulóval 2 kilógrammal több körtét vitt volna be
ez a mondat okozza a felmerült problémát. ugyanis nem mindegy hogy a minden fordulónál +2 kg-mal többet vitt be (ami a végére x+2^8) vagy alapból két kilóval többet visz mert akkor csak x+2 a kilók száma
7/10 anonim válasza:
Nálad nem csak a matekkal, de a szövegértéssel is probléma van :)
8/10 anonim válasza:
A kérdezőnél :D nem nálad első válaszoló
9/10 A kérdező kommentje:
Mi a probléma nálam? ott a szöveg, a kérdést meg kifelejtettem, de lejjebb beillesztettem...
2013. okt. 25. 19:14
10/10 anonim válasza:
Rendben.
Hajrá a megoldással!
KKC
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!