Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki nem tud nekem írni ma...

Valaki nem tud nekem írni ma estig egy érvelést nekem?

Figyelt kérdés

"Az egészségügyi ellátás fejlődésének és az életkörülmények javulásának hatására mára 69.3 évre emelkedett Magyarországon a várható élettartam. Az ENSZ becslése szerint 2009-ben 455 ezer százéves ember élt a Földön, és számuk 2050-re megnégyszereződik majd."

De vajon valóban szeretnénk ennyire hosszú ideig élni? Jó lenne ez az emberiség számára? Fejlettebb fajjá válnánk? Érvelésében fejtse ki álláspontját!

terjedelem: 3 kézzel írt A4-es oldal.

követelmény: 3-as tagolás.

Erre valaki meg tudná nekem csinálni? Ha privátban ír akkor meghálálom.

2013. okt. 24. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Mivel hálálod meg? Megírod az én házimat?

Bevezetésben én megírnám, hogy mire készítem, miért készítem, hogyan fog kinézni a gondolatmenet. A definíciókat érdemes lenne itt kifejteni, az irodalmat pedig felsorolni azaz, hogy kinek az ötleteit használom illetve ezeket is értékelheted.

Ezt az ennyire emelkedett a várható élettartam, ezt meg kellene nézni először, nekem kapásból más jutott az eszembe. Szóval honnan vették az adataikat, helyes-e stb. ez megér egy (misét) bekezdést.

Aztán folytatod tovább, kik a résztvevők? Pl. az állam, aki eltarthat vagy az öregotthonok. A rokonság, az ismerősök, az ember maga. Vadidegenek. Milyen hatással lehet ez az eddigi kapcsolatokon kívül a vadidegenekre? Milyen a jelenlegi nyugdíjrendszer? Ki tart el? Egy vadidegen? Szóval általában kik azok akikre hatással lehet ez vagy akik hatással lehetnek erre. Ez simán lehet 1 oldal, de akár 3-at is írhatsz, hogy gyorsan befejezd.

Az előzőhöz kapcsolódva folytathatod tovább, szeretnénk ennyire hosszú ideig élni? És akkor alátámaszthatod a véleményed a fenti költség-haszon elemzéssel. A jó lenne az emberiség számára szintén egy ilyen kérdés. Ne felejtsd el, hogy nem csak pénzben mérhető értékek vannak!

A fejlettség már egy más kérdés. Mi a konkrét definíciója amikor azt mondjuk fejlettség? Itt visszautalsz a bevezetésre és eszerint vonod le a következtetéseket az előbbiek alapján.

A befejezésben összegzel, milyen eredményre jutottál, mik a kilátások. Hol lehetnek hiányosságok a gondolatmenetedben, hol hibázhattál? Javíthatók-e ezek? A következő tanulmányod terveibe veheted ezeket, stb.

Hajrá!

2013. okt. 24. 15:26
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos infót de én ehhez még így is hülye vagyok de amint látom neked ez jobban menne szóval nem lennél olyan kedves és csinálnád meg nekem nagyon fontos lenne.
2013. okt. 24. 15:32
 3/7 anonim ***** válasza:
De, szívesen megcsinálnám. Mit kapok érte?
2013. okt. 24. 16:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom most hirtelen.
2013. okt. 24. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Írd meg előbb te a házim és ha tetszik, akkor én is megírom a tied. Na?
2013. okt. 24. 16:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Most megcsinálod nekem vagy nem?
2013. okt. 24. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is ugyanezt kérdezem!!4három
2013. okt. 24. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!