Valaki nem tud nekem írni ma estig egy érvelést nekem?
"Az egészségügyi ellátás fejlődésének és az életkörülmények javulásának hatására mára 69.3 évre emelkedett Magyarországon a várható élettartam. Az ENSZ becslése szerint 2009-ben 455 ezer százéves ember élt a Földön, és számuk 2050-re megnégyszereződik majd."
De vajon valóban szeretnénk ennyire hosszú ideig élni? Jó lenne ez az emberiség számára? Fejlettebb fajjá válnánk? Érvelésében fejtse ki álláspontját!
terjedelem: 3 kézzel írt A4-es oldal.
követelmény: 3-as tagolás.
Erre valaki meg tudná nekem csinálni? Ha privátban ír akkor meghálálom.
Mivel hálálod meg? Megírod az én házimat?
Bevezetésben én megírnám, hogy mire készítem, miért készítem, hogyan fog kinézni a gondolatmenet. A definíciókat érdemes lenne itt kifejteni, az irodalmat pedig felsorolni azaz, hogy kinek az ötleteit használom illetve ezeket is értékelheted.
Ezt az ennyire emelkedett a várható élettartam, ezt meg kellene nézni először, nekem kapásból más jutott az eszembe. Szóval honnan vették az adataikat, helyes-e stb. ez megér egy (misét) bekezdést.
Aztán folytatod tovább, kik a résztvevők? Pl. az állam, aki eltarthat vagy az öregotthonok. A rokonság, az ismerősök, az ember maga. Vadidegenek. Milyen hatással lehet ez az eddigi kapcsolatokon kívül a vadidegenekre? Milyen a jelenlegi nyugdíjrendszer? Ki tart el? Egy vadidegen? Szóval általában kik azok akikre hatással lehet ez vagy akik hatással lehetnek erre. Ez simán lehet 1 oldal, de akár 3-at is írhatsz, hogy gyorsan befejezd.
Az előzőhöz kapcsolódva folytathatod tovább, szeretnénk ennyire hosszú ideig élni? És akkor alátámaszthatod a véleményed a fenti költség-haszon elemzéssel. A jó lenne az emberiség számára szintén egy ilyen kérdés. Ne felejtsd el, hogy nem csak pénzben mérhető értékek vannak!
A fejlettség már egy más kérdés. Mi a konkrét definíciója amikor azt mondjuk fejlettség? Itt visszautalsz a bevezetésre és eszerint vonod le a következtetéseket az előbbiek alapján.
A befejezésben összegzel, milyen eredményre jutottál, mik a kilátások. Hol lehetnek hiányosságok a gondolatmenetedben, hol hibázhattál? Javíthatók-e ezek? A következő tanulmányod terveibe veheted ezeket, stb.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!