Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Házi dolgozatomban három cég...

Házi dolgozatomban három cég stratégiájáról kell írnom, de mit lehetne még írni?

Figyelt kérdés
A három fő mobilszolgáltatót választottam, kifejtettem már, hogy melyik a piacvezető, melyik a követő és melyik a lemaradó, leírtam, hogy mivel, hogyan jutottak el ide, a cégtörténeteket tömören, a célközönségeket. De más nem nagyon jut eszembe, viszont a terjedelemnek még csak a felénél tartok. Ha ez segít, vállalatgazdaságtanra kell. Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
2013. okt. 16. 17:21
 1/2 anonim ***** válasza:

talán a marketing stratégiájukról lenne érdemes írni.

Pl:

-hogy melyik szolgáltató kezdte el először azt, hogy az egy díjcsomagban lévők ingyen beszéljenek egymással, így csábítsák el maguk az ügyfelek az embereket a szolgáltatóhoz.

-vagy hogy melyik kezdte el először a tv internetszolgáltatást is

-akár utánanézni (bár erről nem sokat tudok), hogy miért van az, hogy nem válik a t-mobil monopóliummá, és hogy miért nem vásárolja fel a többi mobilszolgáltatót.

na erre én is kíváncsi lennék

2013. okt. 16. 17:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Talán mert van egy trösztellenes törvényünk... Amellett, hogy a három szolgáltató egyértelmű oligopól szereplő egy tökéletesen versenyző piacon (amely már ugye jogszabályellenes), még monopóliumnak is kellene lennie? :D Ne már.

Azért nem vásárol egyik sem fel senkit, mert nem teheti meg. Pont azért, mert a jogszabályi környezet ezt megakadályozza, pont - a fogyasztó számára kedvezőtlen - monopólium vagy oligopólium kialakulása miatt.

Persze hiába van látszat-tv piac, mindenki tudja, hogy a díjszabás "közös"...

2013. okt. 16. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!