Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Írnátok egy érdekes témát...

Írnátok egy érdekes témát amit megírhatnék a TDK dolgozatomban? Részletek lent

Figyelt kérdés
Hogy szűkítsem a kört, biológiai dologra gondoltam és azon belül valami olyanra ami érdekli a 14 16 éves korosztályt..TDK= Tudományos Diák Kör.. (nem feltétlenül sex)
2010. szept. 20. 22:10
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Ezt a tanárral kell megbeszélni, a TDK nem egy "átlag emberhez szóló" dolog, úgy sincs ilyen, aki nagyon mélyen értene a dolgokhoz.
2010. szept. 20. 22:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Tudom már tanárommal is beszéltem csak mindketten gondolkozunk még h mi legyen..
2010. szept. 21. 06:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Melyik szekcióba szeretnéd beadni?

-falcon-

2010. szept. 21. 06:54
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

Lehet, hogy én értem félre, de a te szavaidból úgy veszem ki, hogy nem vagy egyetemista.

Ha mégis, akkor az egyetemi TDK-t az adott kutatóintézet adott laborjában kijelölt témavezető segítségével kell elkészíteni. Általában feltétel szokott lenni, hogy jó eredményt érj el az adott tárgyból. A "Biológiával kapcsolatos" kifejezéses kb. 200 egyetemi tantárgyat ölel fel...

És a TDK előadások 99,999%-a nem fogja érdekelni a 16 éves korosztályt, mert egy kukkot sem értenek belőle, mivel a TDK-dolgozat a "szakmának" (egyetemi tanárok, kutatók) íródik, nem a laikusoknak.

2010. szept. 21. 19:17
 5/8 A kérdező kommentje:
igen jól sejtetted nem vagyok egyetemista :) 8.-os lány vagyok ,ömm olyan dolgozatot szeretnék írni amiit megértenek a velem egykorúak, szóval ezzel nincs gond..Mert ez az egyik lényege.meg most jól jönne mert ha továbbjutok országosra akkor 60+ pontot számítnak a felvételimbe(báár ennek 50% esélye) deee hajól esik akkor egyetemes témaköröket is sorolhatsz fel hátha az segítene :/
2010. szept. 21. 19:29
 6/8 A kérdező kommentje:
2. válaszoló nem tudom , igazából nem beadni szeretném.Nálunk úgy működik h felolvassuk az iskolánkban megyei zsűri előtt ők értékelik és onnan tovább országosra na persze ha elnyerte tetszésüket..
2010. szept. 21. 19:32
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos, nem tudom, hogy jelenleg mi 8.-ban a tananyag, így segíteni sem tudok.

Az egyetemi témaköröket pedig még a tanárok sem értenék...

2010. szept. 21. 23:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Értem. Én is egyetemi TDK-ra gondoltam.

Például lehetne írni a helytelen táplálkozási szokásokról, az üdítők, chips, hamburger stb. hatásairól. Ez biológiához is köthető, meg talán a 14-16 éves korosztályt is érdekli. (sajnos nem tudok tartalmilag segíteni)

-falcon-

2010. szept. 21. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!