Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A 32 lapos magyar kártyából...

Bratilla kérdése:

A 32 lapos magyar kártyából kihúzunk 3 lapot. Mekkora a valószínűsége annak, hogy a) mindhárom piros, b) mindhárom ász?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ez egy dolgozatfeladat volt, amit nem tudtunk sokan, ezért megkaptuk házinak. De én még mindig nem értem. Hogy lehet az ilyet kiszámolni? Valaki segítene benne?

Nagyon köszönöm előre is! :)

2013. okt. 8. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Tippem van, de nem tuti. Ugye az első esetben 8 alatt a 3 az ideális eset. 8 pirosból kell 3-at kihúzni

az összes eset pedig 32alatt a 3.

a másik meg 4 alatt a 3 az ideális eset. mert 4 ászból húzol hármat

és ugyanúgy 32 alatt a 3 az összes eset.

2013. okt. 8. 21:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló megoldása szerintem teljesen jó, nyilván ezeknek az értékét még ki kell számolni, de én is pontosan így oldanám meg.
2013. okt. 8. 21:31
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Valami ilyesmire én is gondoltam, de ezek nem csak azt jelentik, hogy hány féleképpen húzhatom ki? Ebben már a valószínűsége is benne van? (Ne haragudj, ha buta kérdés, matekból nem vagyok valami nagy zseni)

2013. okt. 8. 21:32
 4/9 anonim válasza:
Nagyobb a valószínűsège annak hogy 8-ból kihúzol 3-at /vagy 4-ből 3-at
2013. okt. 8. 21:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Második, neked is köszönöm, akkor valószínűleg ez a jó megoldás, én meg túlbonyolítottam :)
2013. okt. 8. 21:33
 6/9 anonim ***** válasza:
hát, el kell osztani őket egymással. első körben 8alatt a 3/32alatt a 3. Ennyi lesz a valószínűsége.
2013. okt. 8. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Bár lényegében ez már elhangzott, de csak az egyértelműség kedvéért:

A valószínűség matematikai modellje: kedvező esetek / összes eset. Általában ezt kell keresni.

2013. okt. 8. 21:40
 8/9 anonim ***** válasza:

mind3 piros: 8\32*7\31*6\30

mind3 ász 4\32*3\31*2\30

ugyebár első szám az az, hogy jó eset\összes eset a második az azért annyi mert kihuztunk 1 lapot és ha feltételezzük hogy pirosat v ászt huztunk akkor lekell vonni 1et hiszen akkor mmár annyival kevesebb lap van benne

ugyanez vonatkozik a 3. ra is

ezeket összekel szorozni és igy kijön a keresett szám

2013. okt. 8. 21:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Oké, hiszek nektek. :D Azt hiszem, meg is értettem, így a végére... :D Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2013. okt. 8. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!